Fortuna haalt maximaal resultaat in Friesland: 1-1

Een Away game van Fortuna Sittard heeft altijd iets speciaals. Het “Gaon ich nao de vreamde hear” roept overduidelijk gevoelens van verbroedering  op. Zo was het ook op zaterdag 30 augustus 2019. Een prachtige, maar best verre uitwedstrijd naar de 2e stad van Friesland stond op het programma en wederom reisden 280 Fortunezen met trein, auto en bus hun clubje achterna. Het zorgde voor een prima sfeer voorafgaande de wedstrijd en uiteraard ook in het uitvak.

De wedstrijd was zoals verwacht kon worden. Fortuna kwam om haar huid zo duur mogelijk te verkopen, wetende dat de selectie nog niet op haar sterkst is.  Martin Angha kreeg wel meteen een basisplaats centraal in de verdediging ten koste van Grégoire Amiot. Adnan Ugur verving de geblesseerde Jorrit Smeets op het middenveld en voorin mocht Bassala Sambou voor het eerst starten, ten koste van Rasmus Karjalainen.  De Duitser  Passlack lijkt zijn stekkie op het middenveld gevonden te hebben, wat betekende dat de technische staff het nog één keer met Essers op rechtsback probeerde. Clint had het wederom erg moeilijk en werd ook als veroorzaker van een penalty aangewezen, maar het pleit voor hem dat die knokte dat die letterlijk omviel. Meer kun je niet verwachten. Ons respect!

Het toekomstige elftal zal dus waarschijnlijk gebouwd gaan worden rondom Pinto, Angha, Ninaj en een nog aan te trekken rechtsback (Leandro Fernandes). Het middenveld wordt dan gebouwd rondom Smeets, Diemers, Passlack en dan kunnen daar Alex (geblesseerd), Ciss en Ugur aan worden toegevoegd. Voorin lijkt het duo Sambou en Damascan de beste papieren te hebben, met name omdat Karjalainen zijn draai nog niet helemaal gevonden heeft. Fortuna Sittard lijkt nog met 1 of 2 spelers bezig te zijn voor het middenveld of aanval, maar dat zullen we binnen 48 uur weten.

De wedstrijd dan. Fortuna Sittard liet zich bewust wat zakken in de hoop dat er met een counter iets van gevaar gecreëerd kon worden. Wonderbaarlijk lukt dit ook in 1 keer. Een prima en vlot lopende aanval over drie schijven die prima werd afgerond door de snelle Passlack : 0-1. Heel lang konden de geel-groenen  niet genieten van deze voorsprong, want binnen het kwartier lag de bal tot afgrijzen van de 280 fans op de penalty stip: 1-1.  In de 2e helft werd het kwaliteitsverschil zichtbaar en moesten de Fortunezen dit verschil weer compenseren met vechtlust.  Dit leverde met enig kunst en vliegwerk een gelijkspel op, maar ook weer kramp en blessures.

Het punt is in ieder geval binnen. Echt gebaat is de club uit Sittard niet met een puntje, want om erin te blijven zal er gewonnen moeten worden. Twente is de beoogde ploeg waar het tegen zal moeten gebeuren. Hopelijk is het team dan compleet, fit en getergd om naar 5 uit 5 te gaan.

Geef een reactie