Fortuna komt aanvallend vermogen te kort: 0-0

Fortuna Sittard is er zaterdagavond niet in geslaagd om te winnen van FC Emmen. In het Fortuna Sittard Stadion waren de kansen voor beide ploegen schaars en werd er uiteindelijk niet gescoord: 0-0. De Sittardenaren en de Emmenaren schieten in hun strijd tegen degradatie niet erg veel op met een puntje, maar staan nog altijd boven de gevreesde streep.

Emmen begon het beste aan het op papier cruciale degradatie duel, al leverde dat overwicht geen echte kansen op. Uit het niets verscheen wel spits Damascan  voor de neus van keeper Telgenkamp. De aanvaller van Fortuna raakte de bal in kansrijke positie echter helemaal verkeerd en liet na zijn ploeg op voorsprong te zetten. Vervolgens waren beide ploegen erg dicht bij de openingstreffer. Lorenzo Burnet schoof de bal namens Emmen hard tegen de paal, terwijl Mark Diemers zijn poging uiteen zag spatten op de lat.

Fortuna Sittard leek daarna twee keer  een strafschop te verdienen, maar scheidsrechter Jeroen Manschot en VAR Marc Nagtegaal wilden daar niets van weten. Amadou Ciss en Felix Passlack werden naar de grond gewerkt en kregen allebei geen penalty. Na de rust was Fortuna dreigender dan Emmen, maar het was erg tam in de zestien. Damascan deed nog wel een poging en in de slotfase kreeg Fortuna nog enkele goede mogelijkheden, maar daar bleef het ook wel bij. In extremis werd Branislav Ninaj nog met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd vanwege commentaar op de grensrechter. Dat dan weer wel. Het blijft spannend.

Foto’s met dank aan Leo Everard

Geef een reactie