Fortuna komt te kort in Friesland: 3-1

Zaterdag Away day. Vandaag stond er voor de bijna 400 (!) fans een retourtje Heerenveen op de kilometer teller:  554 km. Met treinen, auto’s en bussen werd de reis naar zuid Denemarken afgelegd. Het ellendige, en daarmee ook het mooie van z’n verre wedstrijd is dat de fans creatief moeten zijn om er lol uit te halen. Zo waren er al Fortuna fans in Wolverga toen  de eerste fries nog niet naar buiten had gekeken om te bezien of er geschaatst kon worden. In de gezellige Fortuna SC bus werd een bierproeverij georganiseerd met 14 verschillende bieren en de held van de avond is niemand in Nederland ontgaan, Sinterklaas en zwarte piet. Die lieten zich door niemand en niks blokkeren en stonden symbool voor de prachtige fan ambiance in Friesland. Dat pakken ze ons niet meer af, de  drie punten wel helaas.

Fortuna baarde tot nu toe vooral opzien in eigen huis, maar liet zich ook op vreemde bodem niet snel aan de kant zetten. Zaterdag verscholen de Sittardenaren zich evenmin en waren de geel groenen  in de openingsfase al gevaarlijk. Branislav Ninaj kopte op doel na een vrije trap van Mark Diemers, maar zag Warner Hahn naar de goede hoek duiken. Aan de overkant combineerden Mitchell van Bergen en Michel Vlap zich een weg naar het doel, maar eindigde het schot in niets.

Na kansen over en weer, voor Lazaros Lamprou enerzijds en Zeneli aan de overkant, was het net voor rust raak in het Abe Lenstra Stadion. Na een hoekschop van Yuki Kobayashi kopte Daniël Høegh in en verlengde Wessel Dammers de bal ongewild tot in het doel (1-0). Heerenveen kreeg zo toch nog een voorsprong in handen en vergrootte vroeg in de tweede helft. Zeneli ging naar de grond, kreeg een strafschop en benutte die zelf (2-0).

Fortuna schrok wakker na de tweede Friese goal en deed meteen wat terug. De ploeg van René Eijer scoort na PSV (46 doelpunten) en Ajax (40) dit seizoen het vaakst in de competitie en bewees ook nu weer doeltreffend te zijn. Lamprou, die in de eerste helft tweemaal op avontuur ging maar daar geen resultaat mee behaalde, snelde weg over de linkerflank en liftte de bal vervolgens over doelman Hahn heen voor de aansluitingstreffer.

De levendige wedstrijd in Heerenveen werd uiteindelijk in het slot gegooid door Pelle van Amersfoort. Zeneli was wederom een plaag voor de defensie van Fortuna Sittard en loste een schot waar Alexei Koselev maar een half antwoord op had. In de rebound was Van Amersfoort er snel bij om de bal over de lijn te tikken. Dat deed hij wel in buitenspelpositie, iets waar de VAR niet op aansloeg. Heerenveen zal er niet om malen: de ploeg boekt de eerste thuiszege van het seizoen en vijzelt de moraal wat op. Fortuna? Het heeft de bevestiging dat het aardig mee kan spelen met de subtop (VVV, Heracles, Utrecht, Heerenveen), maar het mist nog het creatief en dreigend vermogen om de wedstrijden ook te winnen, met name het verschil tussen thuis en uit is nog te groot. Geen enkel probleem verder, aanstaande vrijdag wacht de kans op revanche.. AZ thuis!

 

Een graag geziene gast..Sinterklaas!

 

 

De sint met Radio Ellef op de foto!

 

 


bierproeverij, nummer 1:..zeeuws Goud

 

 

Een sportcafe in Friesland..schaatsen dus.

 

 

enfin, gelukkig was er wel bier in Wolverga

 

het Abe stadion

 

 

 

 

 

het prachtig uitvak met Fortunezen!

 

 

en de nacht duurde nog lang..heeeel lang 😉

Geef een reactie