Heerenveen – Fortuna (3-1) in de media

Van de euforie na Heracles-thuis (3-0) van een week geleden is een week later weinig meer over. Fortuna bewees zichzelf zaterdagavond een slechte dienst door met matig spel met 3-1 van Heerenveen te verliezen. Geen wedstrijd om met veel plezier op terug te blikken, voor de liefhebber stellen we echter toch maar een media-overzicht samen. HIER vind je een uitgebreid tekst- en fotoverslag, gepubliceerd op de clubsite van Fortuna.

We gaan uiteraard verder met de samenvatting van de wedstrijd, samengesteld door de NOS. Die vind je HIER. De samenvatting van Heerenveen – Fortuna begint na 34.02 minuut.

De NOS beschouwde vervolgens op haar site nog uitgebreid na over het in haar ogen kennelijk ‘boeiende gevecht’ tussen de Friezen en onze club. Voor hoofdtrainer René Eijer wachtte een lange terugreis na de teleurstellende nederlaag, zo laat hij voor de camera weten. ,,Je kan er van op aangaan dat Heerenveen zou gaan pressen, aangezien ze nog geen thuiswedstrijd hadden gewonnen. Dat deden ze met man en macht. We verliezen vervolgens iedere tweede bal op het middenveld. De 1-0 valt vlak voor rust heel ongelukkig uit een dood spelmoment, waar we dus afspraken over hebben gemaakt, waar men zich niet aan houdt.”

Eijer zegt te balen van het resultaat. ,,Ik denk dat we hier meer uit hadden kunnen halen. We stonden onder druk, maar dan moet je wel de tweede bal op het middenveld zien te winnen. Op het moment dat dat gebeurde ontstonden er voor ons kansen voor een goal. Dan komt ook die laatste pass net niet aan; we waren heel ongelukkig in onze keuzes. Dan kun je niet scoren”, is Eijer de nuchterheid zelve.

Trainer Jan Olde Riekerink van Heerenveen verscheen zichtbaar opgelucht voor de camera’s van de NOS. De overwinning van zijn ploeg was de eerste thuiswinst van het seizoen, dat al veertien duels onderweg is. ,,We hebben een goede teamprestatie geleverd.” Meer interviews, een wedstrijdverslag en statistieken van de NOS over deze wedstrijd zie je HIER terug.

Ondanks de verre uitwedstrijd en nederlaag vermaakten fans zich prima:

Volgens de verslaggever van 1Limburg ging Fortuna overigens strijdend ten onder. Eindconclusie: door de zege van Heerenveen ging die ploeg Fortuna op de ranglijst voorbij. Heerenveen staat daardoor negende, Fortuna doet het vooralsnog meer dan prima met een tiende plaats. Het verslag van 1Limburg vind je HIER.

René Eijer hekelt het niet-VAR-optreden bij de 3-1 van Heerenveen:

Ook de heren van Fortuna Online maakten uiteraard de reis naar Friesland. Een kort citaat, veelzeggend over de sfeer: ,,Terug in de bus worden de laatste ‘bonusflessen’ soldaat gemaakt en wordt er weer geluisterd naar goede en iets minder goede muzieknummers. Naarmate de terugreis vordert, sneuvelen er links en rechts wat mensen. De alcohol of de zware werkweek eisen hun tol. Nadat er door enkele fanatiekelingen nog even is geroeid in het gangpad bereiken we rond half drie de Milaanstraat. Moe, voldaan over de reis maar teleurgesteld over het resultaat keert iedereen huiswaarts.” Het hele verslag lees je HIER.

Hieronder vind je Heerenveen-uit gerelateerde tweets die je absoluut gezien moet hebben:

Daar waar de spelers niet in hun beste vorm verkeerden, was het met 369 Fortunezen gevulde uitvak dat wel:

Het uitvak zag er zo uit:

En dan een plaat van het uitvak vanaf een thuistribune:

Onder de Fortunezen bevonden zich ook enkele wereldberoemde heren. Helaas gaven ze Heerenveen de drie punten cadeau:

Heerenveen bleek vooral kopsterk te zijn:

Geef een reactie