Fortuna lijft Semedo tot en met 2022 in

Fortuna Sittard is erin geslaagd ‘Beste Speler van de Jupiler League’ van het seizoen 2017-2018 Lisandro Semedo definitief van Apollon Limassol over te nemen. De Portugese spelmaker heeft een contract getekend tot en met medio 2022. Dat heeft de club bekendgemaakt.

De Portugees werd afgelopen jaar van de club uit Cyprus voor twee jaar gehuurd met een optie tot koop. Fortuna heeft die optie een jaar eerder al gelicht, waardoor de Portugees nu daadwerkelijk onder contract staat van Fortuna. Welk bedrag Fortuna mag overmaken naar Apollon Limassol is onbekend. Met het definitief vastleggen van Semedo heeft Fortuna zijn smaakmaker van het voorbije seizoen (vooralsnog) weten te behouden. Het kan nog altijd zijn dat een andere club zich meldt bij Fortuna om hem over te nemen. Dan zal de club in elk geval flink in de buidel moeten tasten.

Lisandro Semedo droeg met achttien assists en vijftien doelpunten flink bij aan de promotie van Fortuna Sittard naar de Eredivisie. Het leek van tijd tot tijd of Semedo met fraaie acties, waaronder passeerbewegingen, passes en goals dat met speels gemak deed. Voorzitter Isitan Gün laat op de clubsite weten blij te zijn met het vastleggen van Semedo. ,,Iedereen binnen de club is ervan overtuigd: ook in de Eredivisie gaat hij een belangrijke bijdrage leveren. Hij heeft bewust voor ons gekozen, voor een club op de weg naar boven. Daar wil hij voor langere tijd deel van uitmaken. Wij wensen hem dan ook veel succes toe voor het nieuwe seizoen. Maar eerst mag hij gaan genieten van een welverdiende vakantie natuurlijk.”

Eerste profcontracten voor Breukers en Koot

Naast het vastleggen van Semedo heeft Fortuna Sittard ook jeugdspelers Bo Breukers (19) en Rowen Koot (18) voor meerdere jaren aan zich weten te binden. Middenvelder Breukers tekende zijn eerste profcontract na eerder dit seizoen zijn debuut in het eerste elftal te hebben gemaakt. In totaal kwam hij tot vier invalbeurten. De Munstergelener begon net als doelman Koot zijn voetballoopbaan bij SVM. Koot tekende een tweejarig contract en moet nog wachten om zijn eerste minuten in het profvoetbal te maken.

Naast deze drie spelers wist Fortuna eerder al Alessandro Ciranni van MVV over te nemen en krijgt de selectie dus beetje bij beetje vorm.