Fortuna wederom naar FC Emmen en De Graafschap

Nu de kruiddampen van de play-offs om promotie naar de Eredivisie en degradatie naar de Eerste Divisie zijn weggetrokken, is duidelijk dat Fortuna zich komend seizoen op het hoogste niveau ook mag opmaken voor wedstrijden tegen FC Emmen en De Graafschap. Beide ploegen promoveerden zondag door respectievelijk Sparta (1-3) en Almere City (2-1) te verschalken.

Door de promotie van Emmen en De Graafschap spelen in totaal drie Jupiler League-clubs komend seizoen Eredivisievoetbal. Roda JC, Sparta en FC Twente zijn officieel gedegradeerd en zullen alle zeilen moeten bijzetten om promotie te bewerkstelligen. Dat is op zichzelf al een moeilijke klus, maar met concurrentie van clubs als Cambuur Leeuwarden, Go Ahead Eagles, MVV en NEC is dat al helemaal geen senecure.

​Enfin. Terug naar onze competitie, de Eredivisie. Door de wisselingen ziet het Eredivisielandschap eruit zoals de afbeelding weergeeft. Teams zijn over vrijwel het hele land verspreid. Fortuna zal tien van de twaalf Nederlands provincies aandoen. Alleen in Zeeland en Flevoland zullen de geel-groenen geen punten proberen te veroveren. Omdat veel Brabantse clubs hun opwachting maken in de Eerste Divisie en we daar nu niet meer heen hoeven, zal de trouwe aanhang meer kilometers moeten maken om ook bij uitwedstrijden acte de présence te geven.

Het minst ver hoeven we te reizen naar VVV-Venlo, de enige andere Limburgse Eredivisionist. Om heen en terug te reizen, zullen we 112 kilometers moeten afleggen. De Euroborg van FC Groningen ligt het verst van Sittard af. Om FC Groningen tegen Fortuna te bezoeken moeten we in totaal 630 kilometers overbruggen. Het valt dus te hopen dat die wedstrijd niet op een zondagmiddag 12.30 uur wordt ingepland…