Askovski en Santos zwaaien af

Middenvelder Stefan Askovski en doelman Miguel Santos zwaaien af bij promovendus Fortuna Sittard. Beiden waren in het bezit van een aflopend contract. Dat heeft Fortuna op de clubsite bekendgemaakt.

Santos maakte zijn laatste optreden eerder deze maand in het vriendschappelijke duel tegen de Suriprofs. Ook Askovski maakte in deze wedstrijd zijn laatste minuten in Sittardse dienst.

Askovski kwam in augustus 2016 naar Sittard en werd tussentijds een half jaar verhuurd aan het Poolse Gornik Leczna. Het afgelopen seizoen maakte de Macedoniër vooral naam als invaller. Gedurende het seizoen wist hij in totaal 12 maal tot scoren te komen. Daarmee speelde hij een belangrijke rol in de promotie naar de Eredivisie. Met name zijn goals uit bij Jong PSV waren cruciaal om die wedstrijd winnend af te sluiten. Ook staat de 3-0 van zijn voet en diens juichmoment in de richting van het uitvak vol MVV-fans aan wie hij zijn Fortuna-shirt toonde wel op ieders netvlies gegrift. De Macedoniër bombardeerde zich tijdens deze twee wedstrijden direct tot cultheld.

Miguel Santos speelde met name in het eerste deel van seizoen 2017/2018 een belangrijke rol onder de lat. Zo staat de wedstrijd tegen FC Emmen (uit) bij velen nog in het geheugen gegrift als de wedstrijd waarin hij het elftal meermaals op de been hield.

Bij welke clubs de spelers hun carriere voortzetten is onbekend.