Fortuna op weg naar FC Oss

Vrijdag 27 februari, amper 2,5 maand na de thuiswedstrijd tegen de ploeg van Willy Boessen, staat alweer de uitwedstrijd tegen datzelfde FC Oss op het programma. In het Frans Heesen stadion zal Fortuna op jacht moeten naar drie zeer broodnodige punten om het geschonden blazoen na 4 verliespartijen op rij weer wat op te kunnen poetsen.

Daar waar Fortuna deze wedstrijd om slechts de winstpremie gaat zit er voor de thuisploeg wellicht nog meer in het vat. Hoewel ze sterk afhankelijk zijn van ander resultaten maakt men bij winst ook nog kans op de winst van de derde periodetitel. Hiervoor zal men dan ook zeker nog willen gaan en daarbij wetende dat de ploeg van ex Fortunatrainer Boessen ook al niet meer verloor in een thuiswedstrijd sinds eind november, dan is de conclusie gerechtvaardigd, dat het het een zeer lastige wedstrijd gaan worden. Oss heeft wel het vertrek van topscorer Kevin van Veen moeten opvangen, hij vertrok in de winsterstop namelijk naar Engeland en leverde de Brabantse club een mooi transferbedrag op. Diezelfde van Veen was wel met een hattrick (en een rode kaart) grotendeels verantwoordelijk voor de winst van Oss in Sittard in december jongstleden. De spectaculaire wedstrijd eindigde in 4-5 nadat Fortuna van een achterstand van 1-4 terug was gekomen.

De thuisploeg zal, gesterkt door een mooie gedeelde zevende plek en de nette resultaten de laatste weken, zeker met veel vertrouwen het veld opstappen. Het vertrouwen dat bij onze groengelen nog wel eens schijnbaar ontbreekt. Afgelopen maandag won men op het oog vrij eenvoudig in Eindhoven van jong PSV met 1-3, door doelpunten van Bakx, Sanusi en Opoku. De laatste is de huidig topscorer van Oss met inmiddels ook alweer 10 doelpunten.De 40 puntenzijn dan ook goed te noemen en tonen toch wel aan dat trainer Boessen meer in zijn mars heeft dan menigeen denkt, immers aan het begin van het seizoen had Oss niet eens een complete selectie tot haar beschikking. De vacature van de vertrokken van Veen werd opgevuld in de winterstop met het aantrekken van Go Ahead speler Teije ten Den, die inmiddels ook al speelminuten maakte in het eerste elftal. De opstelling van de Brabanders zal wellicht als volgt zijn :

Koopmans, Jansen, Balk, Stuij van den Herik, Van der Sluys, Opoku, Van den Ouweland, Sanusi, Bakx, Fosu-Mensah, Kamaci

Dan Fortuna Sittard….waar men na de winterstop opende met 7 punten uit drie wedstrijden is het vervolg ronduit bizar….de laatste 4 wedstrijden leverden namelijk geen punten op en was het spelbeeld van ronduit dramatisch (Telstar away) tot behoorlijk leuk (1e helft Almere thuis). Het is dan ook te hopen dat de eerste helft afgelopen vrijdag dusdanige houvast biedt dat men dit ook kan laten zien in de komende wedstrijden. In elk geval zal Sem de Wit terugkeren van zijn schorsing en zo goed als zeker weer plaatsnemen in het hart van de verdediging. De geblesseerden Niels Vets, Lars Gulpen, Elroy Pappot en de nog zieke Jordy ter Borgh zullen niet bij de selectie zitten. De in het begin van de week zieke Youri Schroyen trainde vandaag voluit mee en is dus tijdig hersteld. Nieuwe aanwinst Muhammed Mert zal ook weer deel uit maken van de basis, en dat is maar goed ook. Voetballend laat de van NEC overgekomen middenvelder zien een duidelijke meerwaarde te zijn.

Op de laatste training werd na afloop nog her en der wat individueel getraind. Ondermeer Roel Janssen nam wat strafschoppen en de zojuist genoemde Mert oefende nog wat op acties en afwerken op het doel en het moet gezegd worden, er gingen best veel ballen mooi strak in het netje. Het is te hopen dat we dit morgen ook eens realiseren en dat er slechts 1 persoon teleurgesteld terugkeert naar het Zuiden na afloop van de wedstrijd. Fortuna zal door een 60-tal supporters gesteund worden in den vreemde.

De opstelling zal wellicht als volgt zijn: Kaya, Turan, de Wit, Janssen, Kis, Briels, Marveggio(Vankan), Mert, Vanmaris, Conneh, Schroyen.

​Scheidsrechter deze avond is dhr. Bax, geflankeerd door de heren Bexkens en Frijn. 4e Official is de heer Puts.

Fortuna SC, Harald