FC Oss – Fortuna Sittard 1-0

Fortuna heeft de uitwedstrijd bij FC Oss met 1-0 verloren. Lange tijd leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen, maar in de slotfase scoorde FC Oss voor 1118 toeschouwers de 1-0. Door deze treffer heeft de ploeg van oud Fortuna trainer Boessen beslag gelegd op de derde periode titel.

Fortuna Sittard heeft zich in- en tegen FC Oss een hele slechte dienst bewezen. In een hele slechte eerste helft verzuimden de Sittardenaren het onder hoogspanning spelende FC Oss af te straffen. Er waren nog wel een aantal kleine mogelijkheden voor Vanmaris en Turan, maar veel had dit niet om het lijf. De speler met het meeste balbezit in de eerste heflt was Kaya. Bijna iedere opbouw van Fortuna werd weer teruggespeeld naar de doelman omdat men geen ruimte wist te vinden en er te weinig beweging was om het de Ossenaren moeilijk te maken.

Na de rust werd de wedstrijd wat leuker en kwamen beide teams ook wat meer aan het voetballen. Toch waren het de gastheren die het beste uit de kleedkamer  waren gekomen. Fortuna beperkte zich tot verdedigen en probeerde via de counter gevaarlijk te worden. De scherpte ontbrak echter bij beide teams en zo kabbelde de wedstrijd moeizaam voort. De bal werd veelal op het middenveld rondgespeeld of kwam weer terug bij Kaya. Toen beide ploegen zich tevreden leken te stellen met een punt, gaf Fortuna een corner weg. Uit deze corner scoorden de Ossenaren, een zo zou later blijken hele waardevolle treffer. In blessuretijd was Janssen nog dicht bij een treffer maar de Osse keeper pareerde zijn schot eenvoudig. FC Oss won derhalve met 1-0. Een overwinning die voor de ploeg van Wil Boessen voldoende bleek voor de winst in de derde periode.

Auteur: Niels van Renen
Fotografie: Niels van Renen / Janko Knops