Fortuna SC lid van Supporterscollectief NL

Op 3 mei 2016 is het Supporterscollectief Nederland officieel van start gegaan! Het Fortuna Supporters Collectief sluit als één van de negen eerste divisieclubs aan. Het bestuur van Fortuna SC is van mening dat het belangrijk is dat Fortuna SC lid is van een dergelijk collectief, gezien het feit dat de doelstellingen van Fortuna SC (met name op het gebied van veiligheid en wedstrijdbeleving) veel overlap vertonen met die van het Supporterscollectief Nederland. Onderstaand persbericht geeft u een kort en bondig beeld over wat het Supporterscollectief Nederland nu precies inhoudt. Onder het persbericht staan nog een drietal links waar u nog meer aanvullende informatie kunt vinden.

PERSBERICHT – 3 mei 2016

Supporterscollectief Nederland behartigt de belangen van alle voetbalfans

​
Supporters van betaald voetbalclubs slaan de handen ineen om gezamenlijk op te komen voor de belangen van alle voetbalsupporters in Nederland. Fans van vooralsnog vijftien eredivisie- en negen eerste divisieclubs zijn vertegenwoordigd in het Supporterscollectief Nederland, dat op 3 mei officieel is gelanceerd. Aangesloten zijn onder meer de supportersverenigingen van clubs als Ajax, Feyenoord, FC Twente, FC Utrecht en ADO Den Haag.
Supporterscollectief Nederland behartigt de belangen van alle voetbalsupporters in Nederland. Daaronder de fanatieke supporter die zijn club uit en thuis volgt en de trouwe seizoenkaarthouder op de lange zijde, maar ook de liefhebber die incidenteel een wedstrijd bezoekt. Al deze verschillende soorten liefhebbers moeten het voetbal kunnen beleven op een manier die zij willen. Een bezoek aan een betaald voetbalwedstrijd moet voor iedereen betaalbaar, veilig en gezellig zijn.

Achter de schermen is afgelopen jaar hard gewerkt om ervoor te zorgen dat het Supporterscollectief een nuttige en breed gedragen gesprekspartner kan zijn van de belangrijkste landelijke partijen als het gaat om de organisatie van voetbalwedstrijden en wet- en regelgeving die betrekking heeft op supporters. Het collectief is inmiddels gesprekspartner van de KNVB en schuift ook aan bij de zogenoemde Expertgroep Voetbal en Veiligheid, waarin de KNVB, het Ministerie van Veiligheid en Justitie, het Openbaar Ministerie en de politie zijn vertegenwoordigd.

Het Supporterscollectief staat boven alle clubs en zal zoveel mogelijk handelen uit naam van ‘de voetbalsupporter’. Het gaat ons om cluboverstijgende problemen die landelijk spelen en in veel gevallen op alle supporters van toepassing zijn. We focussen daarbij op de positieve rol van betaald voetbal in de maatschappij. Misstanden krijgen vaak de meeste aandacht als het gaat om voetbalsupporters, terwijl weinig plek is voor positieve zaken. Voetbalsupporters hebben daardoor een negatief imago gekregen, wat doorwerkt in het veiligheidsbeleid rond veel wedstrijden. Wij menen dat het voor alle partijen een vooruitgang is om nu structureel met een georganiseerde afvaardiging van supporters te kunnen samenwerken.

Meer informatie en nieuws over Supporterscollectief Nederland is te vinden op de website en via onze kanalen op sociale media:

www.supporterscollectiefnederland.nl
https://twitter.com/SupportersNL
https://www.facebook.com/supporterscollectiefnederland

​