De blik vooruit: Testspelers bepalen 2-2 tegen Helmond

Helmond Sport / 10 mei 2016

Fortuna Sittard heeft vanmiddag in een oefenduel met 2-2 gelijk gespeeld tegen Helmond Sport. Alle treffers in het Lavans Stadion kwamen op naam van testspelers,

zo opende Diego Karg de score voor de Limburgers (23′ ;0-1). Drie minuten viel de gelijkmaker, Shpend Hasani (afgelopen seizoen uitkomend voor het tweede elftal van Alemannia Aachen in de Oberliga, het vijfde niveau in Duitsland) kopte een vrije trap binnen (26′; 1-1). Deze 20-jarige Duitser van Kosovaarse afkomst liet even later zien waarom hij het afgelopen seizoen al dertien maal doel trof, zijn afwerking was wederom overtuigend te noemen (40′ ;2-1). De eindcijfers in deze wedstrijd over 3×30 minuten werd bepaald door Frank Wiafe, afgelopen seizoen uitkomend voor topklasser FC Lienden (58′ ;2-2).

De selectie 2016-2017:
De spelers met een doorlopend contract zijn -zover wij het kunnen overzien- : De Regt, Ospatilieri , Roumen, Saddiki, Vlijter, Luc Mares en Termanowski. Fortuna Sittard heeft daarom meerdere testspeler in het vizier, waarvan minimaal de volgende:  de 25 jarige aanvaller Diego Karg (Fc Eindhoven) , de 26 jarige aanvaller Frank Wiafe (ex-ajax en nu Fc Lienden) en de 20 jarige middenvelder Enzo  Wirtz (Regionalliga FC Wegberg-Beeck). De transfervrije Kaya speelde door een blessure vandaag niet op doel en werd vervangen door een test keeper.