Duel tegen FC Utrecht gaat ‘gewoon’ door

De wedstrijd Fortuna Sittard – FC Utrecht kan zaterdag toch door gaan, dankzij inspanningen van beide clubs

Als een staking een directe impact heeft op publiekelijke activiteiten leidt dit meestal niet tot een vergrote sociale druk om de stakers maar tegemoet te komen in hun acties. Toch besluiten de politie vakbonden om op een late zaterdagavond alle medewerkers van de politie op te roepen voor een in allerijl geplande vergadering.

Conclusie? De wedstrijd tussen Fortuna en FC Utrecht staat op de helling. Omdat grootschalige publieke evenementen nu eenmaal politie inzet vereisen is de gemeente bij een ongewijzigde situatie genoodzaakt een verbod op te leggen.

Alle betrokken partijen hebben na de aankondiging van de politie de afgelopen dagen intensief contact gehad. De SLO’s om de sfeer onder supporters te peilen, het bestuur van beide clubs om samen met de gemeente de mogelijkheden van doorgang te bekijken. En zo creëert de politie wellicht ongewild ook ineens extra verbroedering onder clubs. Fortuna wil het wedstrijdbezoek voor Utrecht supporters mogelijk maken, de club uit de Domstad stemt in met de eisen van onze burgemeester en verzoekt haar supporters met een buscombi af te reizen. Ook Fortuna krijgt te maken met een aantal veiligheidseisen en dient onder andere flink te investeren in extra personeel om ook buiten het stadion alles in goede banen te leiden. Alleen door hieraan te voldoen neemt de gemeente de verantwoordelijkheid om de wedstrijd te laten doorgaan.

Belangrijk is dan ook dat we deze lijn van verbroedering zaterdag als supporters doortrekken. Een uitnodiging richting uitvak voor het pre-event zit er door de verplichte buscombi helaas niet in. Wel kunnen we een gezamenlijk statement afgeven richting politie dat wij ons niet zomaar laten afremmen door een laat aangekondigde staking. Voetbal is beleving, thuis- en uitsupporters horen daarbij. Laten we samen met Utrecht tonen dat wij geen politie nodig hebben om dit door te laten gaan.

Preparty en tickets

Vanaf zaterdagavond 18 uur wordt aan de zijde van de hoofdingang van het stadion een preparty georganiseerd met een barbecue en DJ. De wedstrijd begint om 20.45 uur en er zijn nog voldoende kaarten te koop. Ook bij Fortuna – Utrecht zijn en je hebt nog geen (seizoens)kaart? Koop dan HIER je ticket.

Geef een reactie