Fortuna Sittard ingedeeld in categorie 2!

De licentiecommissie van de KNVB heeft de clubleiding laten weten dat Fortuna voor de tweede keer op rij in categorie 2 is ingedeeld. Dat betekent dat Fortuna de gevarenzone van het licentiesysteem definitief verlaat. Daarmee heeft Fortuna Sittard een nieuwe grote stap gezet naar een mooie toekomst.

Na de positieve beoordeling van de halfjaarcijfers van het seizoen 2016-2017 heeft Fortuna Sittard voor het indienen van de begroting 2017-2018 wederom een puntenaantal behaald dat een structurele indeling in categorie 2 rechtvaardigt. De licentiereglementen schrijven voor dat twee achtereenvolgende categorie 2-indelingen noodzakelijk zijn voor een structurele indeling in de veilige categorie .

“Hiermee zet Fortuna wederom een forse stap in de structurele gezondmaking van de club”, vertelt Johnny Creemers (Raad van Commissarissen). “Het is een beloning voor iedereen die hieraan heeft meegewerkt het afgelopen jaar. Dan doel ik met name op onze hondstrouwe achterban bestaande uit sponsors en supporters die ons onvoorwaardelijk steunen. Fortuna Sittard heeft financieel lastige jaren gekend, maar door intern de rust te bewaren is de club nu weer financieel gezond. Bovendien hebben we sportief een aardige sprong gemaakt gedurende de tweede helft van het seizoen. Niets staat onze ambities in de weg om aankomend seizoen succesvoller te zijn. De voortekenen zijn in ieder geval gunstig als we naar het spel kijken gedurende de oefencampagne.”

Bron: www.fortunasittard.nl