Fortuna Sittard legt drie Academy-spelers vast

Fortuna Sittard heeft drie spelers uit de eigen Academy vastgelegd. Middenvelder Dries Saddiki (18), aanvaller Gavin Vlijter (18) en verdediger Demen Roumen (19) tekenden een contract dat hen voor twee jaar aan de club bindt met een optie voor nog een jaar. De talentvolle spelers maken vanaf de voorbereiding op seizoen 2015/2016 deel uit van de selectie van trainer Peter van Vossen.

Technisch Manager Charly Chudik: “We zeer tevreden met het vastleggen van deze drie talenten. Het zijn toch jongens van onze eigen Academy. En daar zijn we trots op. Dries is een echte ‘box-to-box’-speler met een enorm loopvermogen, beschikt over een goed spelinzicht en onderschept menige bal. In het kampioenselftal van de U19 was hij een van de dragende spelers en ook het niveau van Jong Fortuna kon hij prima aan. Hij maakte op ons een dusdanige indruk dat hij aan het einde van het seizoen mocht aansluiten bij de selectie en nu dus een contract in de wacht gesleept heeft.

Gavin’s grootste wapen is zijn enorme snelheid. En al speelde hij vorig seizoen vaak vanaf de flank, hij kan ook prima uit de voeten op de ‘nummer 9’. Gavin was net als Dries een dragende speler in de U19 die zijn minuten pakte bij Jong Fortuna. Door zijn goede spel mocht hij na de winterstop regelmatig aansluiten bij de selectie. Boven ieders verwachting leidde dat al snel tot een aantal optredens in het eerste.

Demen heeft bij ons de gehele opleiding doorlopen. Hoe ouder hij werd, hoe meer hij zich manifesteerde. Demen is een echte moderne back. Hij staat verdedigend zijn mannetje, beschikt over aanvallende kwaliteiten, heeft een groot loopvermogen en pikt regelmatig een goaltje mee. Maar hij kan niet alleen goed voetballen, hij heeft ook een geweldige mentaliteit. Wij zijn ervan overtuigd dat er voor Demen een mooie toekomst is weggelegd.

Voor ons als club is het bijzonder om drie spelers vanuit de Academy te kunnen leveren aan het eerste elftal. Dat is een groot compliment voor de trainersstaf van de Academy, die een sleutelrol gespeeld heeft in de ontwikkeling van deze jongens. En dankzij hen is een nieuwe lichting talenten alweer op komst.” Saddiki is zeer tevreden met zijn contract: “Ik vind het een mooie stap om vanuit de amateurs als eerstejaars Fortunees meteen een contract in de wacht te slepen. Komend seizoen wil ik me voor de volle honderd procent geven om er samen een mooi seizoen van te maken.” Vlijter kijkt uit nu al naar het nieuwe seizoen: “Ik zal keihard moeten werken om een basisplek te veroveren. Maar ik zal er alles aan doen om er een mooi seizoen van te maken en hoog te eindigen met het team.” Roumen weet precies wat hij wilt: “Dit is een mooie beloning voor tien jaar hard werken. Geweldig dat ik deze kans krijg. Nu wil ik me komend seizoen de basis in spelen. Dat wordt hard werken, maar ik zal keihard mijn best doen om de trainer te overtuigen en zo hoog mogelijk te eindigen met ons team.

Bron; Fortuna Sittard