KNVB presenteert concept speelschema 2015/2016

Hedenochtend heeft de KNVB een concept van het speelschema 2015/2016 gepresenteerd. Voor Fortuna Sittard begint het seizoen op vrijdag 7 augustus met een uitwedstrijd in Den Bosch. Door het wegvallen van Jong FC Twente blijven 19 teams over in de Jupiler League, goed voor 36 wedstrijden verdeeld over 38 speelronden. Concreet houdt dat in dat elke club gedurende het seizoen twee speelvrije wedstrijddagen heeft.“We hebben in het programma zoveel als mogelijk gehoor gegeven aan de wens van de clubs om de vrijdagavond echt dé voetbalavond van de Jupiler League te maken. De clubs en KNVB verwachten hierdoor de competitie meer op de kaart te zetten. Vandaar dat we in het schema veel duels op de vrijdagavond terugzien, met enkele wedstrijden op zondagmiddag en maandagavond”, aldus Gijs de Jong.

Concept schema
Het gepresenteerde schema betreft een concept versie, clubs hebben slechts enkele dagen de tijd om te reageren op dit voorstel. Voorgaande jaren hanteerde de KNVB slechts één week om aanpassingen te verwerken.

Derbies
De eerste derbie staat gepland op maandag 30 november . In een uitwedstrijd gaan we dan op jacht om drie punten te veroveren in Maastricht. Ook de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht is gepland op een ongeunstige speeldag, maandag 11 april 2016 . De voorzitter van FortunaSC heeft al bij Martin Masset verzocht om deze wedstrijd te verplaatsen naar een vrijdagavond. Of de KNVB dit verzoek van Fortuna Sittard en FortunaSC honoreert zal in de komende week blijken.  De wedstrijden tegen VVV Venlo staan wél gepland op vrijdagen en volgen de eerstvolgende speelronde na de Maastrichtse derbies. Op vrijdag 4 december staat de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo op het programma, vrijdag 15 april 2016 volgt de return in Venlo.

Periodes
Ook komend seizoen wordt de competitie verdeeld over vier periodes van 9 speelronden, waarbij geldt dat de eerste acht wedstrijden van een club in die periode meetellen voor de periodestand. Derhalve tellen de wedstrijden FC Oss – Fortuna Sittard, NAC Breda – Fortuna Sittard, Fortuna Sittard – Go Ahead Eagles & FC Emmen – Fortuna Sittard voor geen enkele speelronde mee.