Niels Vets blijft bij Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft overeenstemming bereikt met Niels Vets over een langer verblijf in Sittard. De 23-jarige verdediger zal komend seizoen starten op amateurbasis voor de geel-groenen.

Na een seizoen vol blessureleed wilt de club wilt hem de kans bieden om aan te tonen dat hij weer terug kan komen op zijn oude niveau. Technisch Manager Charly Chudik: “We zijn tevreden dat Niels ook komend seizoen bij ons blijft. Zonder zijn blessures zou hij een van de dragende spelers zijn geweest. Wij hebben veel vertrouwen in Niels en we weten dat hij het bij ons naar zijn zin heeft. Hij verdiend deze kans echt. Nu is het aan hem om weer terug komen op zijn oude niveau. En ook al speelt hij op amateurbasis, hij is een volwaardig lid van de selectie. Als hij fitheid toont en weer terugkomt op zijn oude niveau, dan volgt uiteindelijk de beloning vanzelf in de vorm van een nieuw profcontract.”

Niels Vets over de geboden kans: “Na een jaar vol blessures is het mooi om te ervaren dat ik nog altijd het vertrouwen van de club geniet. Komend seizoen wil ik dat laten zien dat ik dat vertrouwen waard ben. Ik zal ervoor moeten zorgen dat ik veel aan spelen toekom, fit blijf en weer op niveau kom. We hebben als team wat recht te zetten na vorig seizoen. Toen hebben we te weinig gebracht. Komend seizoen gaan we er met zijn allen een goed seizoen van maken.”

Vets speelde in seizoen 2014/2015 in totaal 5 wedstrijden voor het eerste elftal. In seizoen 2012/2013 kwam hij van het Belgische Lierse SK over naar Fortuna Sittard. In eerste instantie als huurling en later op contractbasis tot juli 2015. Zijn debuut voor Fortuna Sittard maakte hij op 14 december 2012 in het competitieduel tegen MVV Maastricht. Vets begon zijn carrière in de jeugdopleiding van Lierse SK.

Bron: Fortuna Sittard