Fortuna Sittard ook volgend seizoen weer Eredivisie!

Fortuna Sittard heeft haar deelname aan de eredivisie voor het komende seizoen dit speelweekend veilig gespeeld. De directe concurrent De Graafschap liet namelijk te veel punten liggen om Fortuna Sittard in de laatste wedstrijd nog in te kunnen halen. In het komend seizoen spelen de Sittardenaren dus weer tegen Feyenoord, Az, Psv en Ajax.! Yesssssss.

De prestatie van Fortuna Sittard is ontzettend knap daar de ploeg over een marginaal spelersbudget beschikt en het op een zeer korte tijd van anoniem ‘jupiler league clupje’ naar een professionele eredivisionist moest transformeren.  Het succes zat hem in de goede winstpartijen in het eigen stadion tegen de directe concurrenten. De Graafschap, Emmen, Nac en Excelsior die overtuigend werden verslagen. Dankzij twee fraaie overwinningen tegen Vitesse en Feyenoord  wist Fortuna Sittard ook landelijk te verbazen.

Niettemin was zeker niet het hele seizoen “zonneschijn”. De langdurige blessures van Dammers en Djibril Dianessy en de vele rode kaarten  hakten er daarvoor te veel in. Ondanks de fantastische support van de away-fans uit Sittard wisten de geel-groenen daarnaast ook (veel) te weinig af te dwingen in uitwedstrijden, met echte dieptepunten en zware nederlagen bij de Bvo’s uit het Oosten van het land. Ook in Groningen wist Fortuna Sittard geen punten mee terug te nemen naar het Zuiden. Het veldspel zag er in de eerste helft nog wel aardig verzorgd uit, mede door de terugkeer van Rodriquez, maar het venijn voor de goal ontbrak om de Groningers echt nerveus te maken.  Als de gastheren dan ook nog eens wereldgoals gaan maken dan weet je dat het niet gaat lukken: 3-0

Cest la vie, niemand die er bij de Sittardenaren vandaag echt om zal malen, dat is een mooie uitdaging voor het komende seizoen. De away fans die een gehele werkdag in bus of auto zaten om de 3-0 nederlaag te ervaren dankten de spelers na afloop weer luidruchtig. In Sittard maken de spelers en fans zich nu op voor het toetje tegen Feyenoord Rotterdam dat as woensdag zonder van Persie in Sittard  zal aantreden, waarna een lange en (ont)spannende zomer haar intrede zal maken.  Be proud!!

Geef een reactie