Fortuna Sittard speelt gelijk tegen FC Zwolle

4 februari 2011. De Trendwork Arena in Sittard de locatie tussen een treffen van een bijzondere wedstrijd in het betaalde voetbal. Thuisploeg Fortuna Sittard staat laatste in de Jupiler League en mag het opnemen in een ogenschijnlijk onmogelijk gevecht tegen koploper FC Zwolle. David tegen de reus Goliath.

“Waarom zouden jullie optrekken en slag leveren? Ik ben een vrije Filistijn, en jullie zijn maar slaven van Saul!

Het vergelijk tussen het tweegevecht met de kampioen der Filistijnen gerechtvaardigd want voor de wedstrijd vinden we amper Fortuna getrouwen die vertrouwen op een goede afloop. Na het schandalige optreden thuis tegen FC Eindhoven geeft niemand een cent voor de winstkansen van de thuisploeg. Letterlijk niet, want zelfs Unibet stunt met een mega-bet. De kans op een Sittardse stunt wordt lager ingeschat dan 10%.

Na lang zoeken vinden we toch een enkele getrouwe die geen enkele reden kan vinden, emotie en ratio daargelaten, waarom Fortuna Sittard deze editie met de Zwollenaren niet winnend zouden kunnen afsluiten. “We spelen thuis, kennen enkele nieuwe spelers in de selectie en de spelersgroep is vast gebrand op wraak”. zo luidt de theorie van de hedendaagse (dronken) David.

Rond de klok van 19.00 uur begeven de webmasters van deze mooie pagina, gesterkt door vertrouwen en enkele liters bier, dan ook vol goede moed naar het stadion. De opstelling wordt traditiegetrouw afgehaald bij de Fortuna balie en in het supportershome geanalyseerd.

“Kies iemand uit jullie midden en laat hem hier beneden komen. Als hij me aankan en me verslaat, zullen wij aan jullie onderworpen zijn, maar als ik hem aankan en hem versla, zullen jullie aan ons onderworpen zijn en ons als slaven dienen.”

Wintjens

Geenen – Ricksen – Liard – Shakison

De Boer – Voorn – Ribeiro

Hofstede – John

Grabovac

Enkele opvallende namen in de selectie, waaronder de nieuwelingen John en Rebeiro. Ook voor het eerst dit seizoen de geeikte kerstboom: 1-2-3-4 systeem . FortunaHome schreeuwt er al maanden om! Di Lallo, Garlisi, Ojamaa of Dadda? Elke speler kan ballen, het rendement op de vleugels blijft echter uit. We spelen potverdorie degradatievoetbal.

Het tweegevecht begint en trainer Wim Dusseldorp heeft zijn team geïnstrueerd: “Wacht af, ontwijk de aanvallen van FC Zwolle. De blauw-witte tegenstander laat vanzelf haar verdediging een keer zakken. Pak dan die steen en smijt hem zo hard als je kan het tegen het voorhoofd van de reus.”

Duidelijk verhaal. De wedstrijd begint en binnen enkele minuten is duidelijk dat Fortuna Sittard de bovenliggende partij is. Onze nieuwe spelers van RKC en Excelsior blijken daadwerkelijk een aanwinst. Met name Paddy John steelt de harten van de getrouwen.

Fortuna Sittard speelt haar beste wedstrijd van het seizoen.  FC Zwolle, notabele de koploper van de League, krijgt amper een kans. De wedstrijd zit op slot en de 0-0 met rust is redelijk te verantwoorden. Zwolle 1 kans, Fortuna 1 kans. De thuisploeg echter 45 minuten lang de bovenliggende partij. De koplopler zwijnt.

In de rust nemen we contact op met de vader van Bram van Polen, de rechtshalf van Zwolle. Familielief bracht de middag door in café de Gats en als trotse ouder meent vaderlief dat alles nog wel goed komt.  De waarheid is echter hard, Fortuna was de 1 ste helft de bovenliggende ploeg en ook in de 2 de helft bleef Fortuna ogenschijnlijk makkelijk overeind tegen de bijna zekere promovendus.

Paddy John blinkt uit. Aiaiai, een toppertje. Fernando Ricksen achterin heer en meester. Vijf minuten voor tijd de ultieme mogelijkheid om te scoren. John krijgt een vrije doortocht en schiet vanaf 16 meter binnenkantpaal. De Goden zijn niet met ons en plots breken klamme en zweterige minuten aan. In de blessuretijd flipt scheidsrechter Bekebrede en geeft de koploper uit het niets twee vrije trappen.

Na 90 minuten staat echter de 0-0 op het scorebord. Michael van Praag heeft zijn ogen vast uitgekeken. Fortuna?

De foto’s van deze wedstrijd heeft u te danken aan FortunaHome thuisfotograaf Leo Everard. Bekijkt u hier zijn portfolio en schuw niet contact op te nemen als u iets gedenkwaardigs op de gevoelige plaat wenst vast te leggen.

Welterusten, webmaster Linford

Ode aan de Fortuna Sittard fan. Liefde betekent geven, geven en geven. Heel soms krijg je een onsje geluk terug. De Fortuna fan is trouw, zoveel is duidelijk. Ook deze vrijdag waren weer 3.000 toeschouwers getuige van de match tussen Fortuna Sittard en FC Zwolle.

Komende vrijdag 11 februari 2011 volgt de volgende finale voor Fortuna Sittard. Dan spelen de Limburgers een uitwedstrijd, tegenstander in Velsen is Telstar. De wedstrijd begint zoals gebruikelijk om 20.00 uur.

Bent u deze vrijdag aanwezig geweest in Sittard dan kunt u uiteraard als trouw Fortuna fan uw keuze voor MVP 10-11 doorgeven via fortunahome@hotmail.com .

Voor de Top 100 allertijden klikt u hier .