Tranen in Velsen: gelijk in laatste minuut: 1-1

Drie volle bussen en 20 wagens vertegenwoordigden de geel-groene hoop die in de westelijke mijnstreek nog steeds leeft. Een te lange, maar wel gezellige en voorspoedige busreis (met name busje 1 en 2 schijnen de juup-kas goed gespekt te hebben) zorgde ervoor dat het kleine (cult?) stadionnetje rond de klok van 19.00 al galmde van de sittardse strijdliederen. Zonder arrogant te zijn (want op het veld moet het gebeuren), wat zijn er toch veel bvo’s in de 1e divisie die zo vooroorlogs overkomen. Enfin. Het heeft ook zijn charmes, behalve als je wil poepen, drinken, eten of warm wil staan. De charme is wel dat je gewoon overal een beetje kunt lopen en FH deed dus dat ook. We zagen een rijdende SRV wagen die broodjes bal verkocht, een thuisvak waar VV Schimmert (4e klasse) zich voor zou schamen en een omgebouwde kleedkamer zonder deur en verwarming die als kantine functioneerde. Diep respect voor de fans en vrijwilligers van Telstar die gewoon de club overeind willen houden. Support your local team!

Goed geregeld SV en TOF..complimenten!

Busje 2

Wat een nette bus 🙂

Busje 1 lijkt nog fanatieker te zijn..proost!

juist..daar gaan we heen!

Bij Utrecht worden we gespot door andere Fortuna fans

de lange reis werd zo wel dragelijk

de meeste fans lopen rond 19.00 het betonnen uitvak in

een aantal anderen willen dat Cult stadion ook wel eens zien. Het thuisvak van Telstar

mmm…..soms wel aanlokkelijk om dat gebraggel 60 maanden te missen… mwa….toch maar niet vriend!

de catering..uiteraard onverwarmd.  Geniet ook van de prachtige ingelijste foto’s uit 1807

Leuke bar met die tegeltje’s uit grootmoederstijd..de bierprijs was wel modern: 2 euro (wel goede service!)

Telstart stadion in volle glorie

na, nog een klassieker dan.. de beste bal van Holland..haha

Enfin. De wedstrijd. De groen-gelen creëerden zich na 5 minuten spelen een goede kans. Paddy John, volgens L1 reporter Ben Dols een speler met spelallures, kreeg een opgelegde kans. Zijn kopbal 2 meter van de doellijn echter futloos en recht in de handen van Telstar doelman Cor Varkevisser. Fortuna Sittard dus goed en fel aan de wedstrijd getuige ook de vroege en totaal onnodige gele kaart voor spits Zarko Grabovac. Het Beest van de Balkan kreeg wederom de voorkeur boven clubtopscoorder Fabio Caracciolo in het nieuwe 4-3-2-1 systeem. Commentaar op de leiding, zo luidt het officiële KNVB rapport.

De vroege kans voor Fortuna luidde echter een periode van treurnis in. Waar in de 1 ste helft Fortuna Sittard nog redelijk mee balde, was het niveau van de 2 de helft werkelijk amateuristisch te noemen. In geen enkel opzicht leek Fortuna Sittard op het team dat vorige week vrijdag nog koploper FC Zwolle op een 0-0 wist te houden. Telstar was de bovenliggende partij en scoorde dan ook in de 42 ste minuut de goedkoop weggeven maar niet onterechte 1-0. Doelpuntenmaker de Engelsman Jacon Walcott.

De basisopstelling van Fortuna Sittard:

Wintjens

Geenen – Ricksen – Liard – Shakison

Voorn – Hofstede – de Boer

Ribeiro – John

Grabovac

Op de bank bij de Sittardenaren: Voss, Caracciolo, Di Lallo, Kotbani, Mossaoui, Marcos en Thesker.

Buitenspelers Henrik Ojamaa en Sebastiano Garlisi t.o.v. vorige week geslachtofferd. Trainer Wim Dusseldorp hierover: “Bij een uitwedstrijd zet ik altijd 2 verdedigers, 2 middenvelders en 2 aanvallers op de bank”. Balans op de bank.

De 1-0 voor de thuisploeg stond tot ver in blessuretijd op het scorebord in het stadionnetje van Telstar. Waar iedereen zich reeds blij rekende met de 5-1 stand tussen Veendam en Almere City FC kwam de gelijkmaker plotstoch nog uit de lucht vallen. Een voorzet van de ingevallen Di Lallo werd dan nog afgeslagen, Jerson Ribeiro bracht de bal in de laatste seconde van de wedstrijd nog éénmaal geplaatst in de 16meter. Ramon Voorn nam het leer aan en scoorde zonder twijfel 1-1. Wederom een belangrijke goal van de Maastrichtenaar in Sittardse dienst.

De ontlading in en buiten het veld groots en typerend. Een brullende Voorn, huilende gezichten in het uitvak. Fortuna Sittard deelt in blessuretijd een tikje uit aan Almere City en weet zich 1 punt veilig gesteld van degradatie uit het betaalde voetbal. Lang zullen de spelers niet kunnen genieten van het punt en de wanprestatie in Velsen. Maandag wacht een volgende finale, dan in Brabant waar FC Den Bosch als gastheer fungeert.

Voor nu knijpen wij onze handen ineen van geluk. Hoe we het punt binnenhalen maakt in deze fase van de competitie namelijk niet uit. Sterker nog, slechte wedstrijden afsluiten met een resultaat…wij tekenen ervoor.  Bent u aanwezig geweest in Velsen dan kunt u uw stem voor de MVP 10-11 laten gelden door uw Top 5 Fortuna spelers van de week te mailen naar fortunahome@hotmail.com o.v.v. MVP Telstar-Fortuna.  Voor de Top 100 allertijden klikt u hier.

het uitvak stroomt langzaam vol

wie doet ons dat na in Ijmuiden?

een uur vooraf al volop samba en sfeer

Cult…mm..soms is het ook gewoon Cult zonder L. man man..

we love you, we love you…..

beginnen met die hap!

na heel veel gebraggel dan de tranen van geluk

poe poe…een gelukje…

wat de vreugde niets minder maakt

zelfs de spelers voelen aan dat dit niet echt een juichsessie moet worden…

backwaarts….. “met wat zijn die Joden stil” nog in de oren…. ach..hoezo voetbal is geen emotie?

Bron: FH