Fortuna start tweede seizoenshelft in Doetinchem

De eerste seizoenshelft zit erop. Fortuna kan terugkrijgen op een uitstekend begin aan het Eredivisie avontuur. Na jaren afwezigheid is Fortuna terug, en weet bovendien menigeen te verrassen met leuk voetbal en goede resultaten. Fortuna ging als nummer negen te winterstop in. De tweede seizoenshelft begint in Doetinchem. De Graafschap staat met twaalf punten op de laatste plaats van de Eredivisie. Voor beide ploegen dus meteen een belangrijke wedstrijd. Voor Fortuna op papier te ‘makkelijkste’ nog te spelen uitwedstrijd. Voor De Graafschap een wedstrijd die eigenlijk niet verloren mag gaan.

Eerder dit seizoen was Fortuna in eigen huis met 3-1 te sterk voor De Graafschap. In een uitermate zwakke wedstrijd van Fortuna nam Lazaros Lamprou Fortuna bij de hand. Met tweede doelpunten speelde hij een belangrijke rol in de overwinning. Aanstaande zondag gaat Fortuna, ondersteund door 506 meereizende Fortunezen, op jacht naar opnieuw een overwinning op de superboeren.

De Graafschap

De Graafschap is nog hard op zoek naar versterking om degradatie te voorkomen. Middenvelder Azor Matusiwa wordt van Ajax gehoord. De ploeg van Henk de Jong greep naast spits Vincent Vermeij, die een verhuur aan FC Den Bosch de voorkeur gaf. Momenteel lijkt Tom Boere (FC Twente) de nummer één kandidaat te zijn in de zoektocht naar een nieuwe spits. Doelman Agil Etemadi, die voor de winterstop een basisplaats had veroverd bij De Graafschap, is vertrokken naar Almere City. De doelman wilde al enige tijd vertrekken uit de achterhoek. Hidde Jurjus zal tegen Fortuna weer plaatsnemen onder de lat. Verwachte opstelling De Graafschap: Jurjus, Owusu, Nieuwpoort, van de Pavert, Tutuarima; Olijve, Bakker, El Jebli; Narsingh, Serrarens, van Mieghem. 

Fortuna Sittard

Fortuna leek een prima winterstop te beleven. Rust op het transferfront, een last minute trainingskamp en een oefenwedstrijd tegen een serieuze tegenstander. De oefenwedstrijd tegen KRC Genk werd met o-1 verloren. Echter, een groter verlies was het uitvallen van aanvoerder Wessel Dammers. De Rotterdam scheurde zijn kruisband en zal dit seizoen niet meer in actie komen. Plots moet Fortuna zich gaan versterken in de achterhoede. Zondag verwachten wij een centraal duo met Branislav Ninaj en Kai Heerings. Tevens verwachten wij dat Fortuna weer terugkeert naar het vertrouwde 4-3-3 systeem. Waarin André Vidigal de eveneens geblesseerde Lisandro Semedo zal vervangen. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Koselev, Ciranni, Heerings, Ninaj, Pinto; Rodriquez, Smeets, Diemers; Vidigal, Novakovich, Lamprou.

Geef een reactie