Fortuna verliest met 1-3 van De Graafschap

De nacompetitie droom van Fortuna Sittard duurde welgeteld 1 ronde. Na een 2-1 nederlaag in Doetinchem hoopte heel Sittard-Geleen op een 1-0 overwinning zaterdagavond. De Limburgse thuisploeg begon redelijk aan de wedstrijd maar al snel bleek het vizier niet op scherp te staan. Patrick NKoyi en Joeri Schroyen misten binnen enkele minuten kleine kansjes op de openingstreffer. Niels Vets kopte vrijstaand het leer enkele meters naast het doel.

De extra spanning op de wedstrijd mag geen excuus zijn. Voor Fortuna Sittard is deelname aan de play-offs namelijk een hoofdprijs. Onze club kende zaterdagavond echter simpelweg een mindere dag. De 2 de bal bleek constant voor onze tegenstander die met name op het middenveld net wat feller waren. Desondanks was het Fortuna Sittard die in de 1 ste helft 4 goede mogelijkheden wist te creëren. Met name Patrick NKoyi mist een grote kans oog in oog met doelman Terol. Onze topschutter faalde jammerlijk.

De Graafschap speelde het spel slim. Haalde de angel uit de 2de helft door in de 1ste helft Fortuna Sittard richting Noord te laten spelen en verhief het begrip tijdrekken tot iets groots. Scheidsrechter Pol van Boekel greep niet in. De 3 minuten blessuretijd een regelrechte aanfluiting. De stand op het scorebord na 45 minuten spelen slechts 0-0 en alles dus nog mogelijk.

Waar de plusminus 7.000 toeschouwers zich verheugden op een spannende 2 de helft bleek Fortuna Sittard niet bij machte een vuist te kunnen maken. Net dat beetje extra zat er zaterdagavond niet in.  De Graafschap groeide in de wedstrijd en kopte binnen het uur spelen de 0-1 binnen (Timothy van der Meulen). Een fikse tegenvaller voor Fortuna Sittard en haar aanhang. De mokerslag en het einde van een droom voor de 2 de ronde van de play-offs tegen Roda JC na 63 minuten spelen. Wederom een kopbal van Piotr Parzyszek die in Doetinchem eerder ook al 2x met het kopje scoorde.

0-2: over en uit.

Fortuna Sittard maakte dan nog wel een eretreffer (Abdelaziz Khalouta) en De Graafschap scoorde vlak voor tijd nog een lucky wereldgoal door Anco Janssen. Beide doelpunten voor de statistieken.

De teleurstelling is groot, onze trots echter groter. We kenden een prachtig seizoen onder trainer Wil Boessen en spelers als Ramon Voorn, Timothy Dreesen, Joeri Schroyen maar met name Ferhat Kaya bleken geweldenaren. Komende weken hebben we alle tijd om terug te blikken. Voor nu onze felicitaties naar De Graafschap en haar fans.

FortunaHome wenst fotograaf Leo Everard te bedanken voor zijn snelle en kwalitatief mooie bijdrages dit seizoen. Onderstaande nog een kwartet foto’s met name gericht op de teleurstelling van onze jongens. Zo ziet teleurstelling eruit.

Bron: FH, Home of True Support!