Jeugdopleiding bewijst wederom haar waarde

De jeugdopleiding van Fortuna Sittard is veel geprezen. In tijde van economische tegenslag viel reeds menig trainer terug op onze eigen kweek. Zo ook trainer Wil Boessen.

Deze week maakten Sjoerd Linssen en Thiemo Vanmaris hun debuut in het betaalde voetbal. Eerder dit seizoen maakten Dion Watson en  Zlatko Zejnilovic reeds hun entree op de Nederlandse velden. De stroom van eigen jeugdspelers die dit seizoen doorbreken is nog niet ten einde. Het is wachten op Bob Vankan en Davy Hodselmans. Er kloppen echter meer jongens aan de deur en het is voor Fortuna SC dan ook reuze interessant om de prestaties van onze jeugdafdeling –en met name die van Jong Fortuna en de Ajeugd- te volgen.

Ø  Fortuna <19; onze Ajeugd speelde zaterdag een oefenwedstrijd tegen het nationaal jeugdteam van de Verenigde Arabische Emiraten (<21).  Er werd met 1-3 verloren.  Opvallend genoeg acteerde Fortuna Sittard op het middenveld met diverse <17 spelers.  Eerder deze week werd er in Kerkrade met 0-1 verloren tegen Roda JC. Ook toen reeds vele ‘jongere’ gezichten. Al bij al zeer welkome ervaringen in aanloop naar de competitiestart op 7 september 2013 uit tegen AFC.

Onze Ajeugd komt komend seizoen uit in de 2 de divisie en heeft maar 1 doelstelling: promotie naar de 1 ste divisie.

Ø  Jong Fortuna Sittard is de competitie reeds begonnen. Tegen FC Groningen (away) en VVV/Helmond Sport (home) werd er onfortuinlijk verloren met 1-0. Op maandag 26 augustus 2013 speelt Fortuna Sittard een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. Op jacht naar de 1 ste overwinning?  De wedstrijd begint om 18.30 uur.

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen