John Leinarts benoemt tot erelid van Fortuna

Afgelopen zaterdag, 4 oktober 2014, is John Leinarts benoemd tot erelid van Fortuna Sittard. Fortuna SC had het genoegen om hierbij aanwezig te zijn en John te mogen feliciteren met deze geweldige eer. John Leinarts is een Fortunees in hart en nieren en heeft dat 55 jaar lang getoond door in diverse functies vrijwilligerswerk te doen voor onze trots. Jaren lang was hij beheerder van het stadion van Fortuna Sittard en was hij elke dag druk in de weer in het stadion. Daarnaast was hij ook vele jaren veiligheidscoördinator. Naast zijn benoeming tot erelid werd er ook een ruimte in het stadion vernoemt naar John. Uiteraard kan dat maar een ruimte zijn, de stewardruimte onder de hoofdtribune, waar hij altijd te vinden was tussen zijn stewards.

Voorzitter Marc Verjans van Fortuna Sc vertelt : ´Zelf heb ik vele reizen gemaakt door het land met John voor veiligheidsoverleg met andere BVO’s. Wat mij daarbij altijd opviel was dat John ontzettend gewaardeerd werd door al zijn collega’s, ook bij andere BVO’s. Dit werd nog eens onderstreept door de aanwezigheid van een van zijn collega’s die helemaal uit Almere was gekomen om bij de benoeming aanwezig te kunnen zijn.  John probeerde altijd de juiste balans te vinden tussen de belangen van de fans van Fortuna Sittard en de veiligheid rondom wedstrijden´.

Afgelopen jaar is John, op 76 jarige leeftijd, om gezondheidsredenen moeten stoppen met zijn werk voor Fortuna Sittard. De club verloor daarmee een geweldige vrijwilliger. Fortuna SC heeft John toen bij zijn laatste wedstrijd als veiligheidscoördinator op bescheiden wijze bedankt voor al zijn inspanningen voor onze club en haar fans. Desondanks willen wij nogmaals onderstrepen dat wij zijn werk ontzettend waarderen en willen wij John nogmaals bedanken voor alles. John, geniet van deze terechte waardering voor alles wat je gedaan hebt, het komt je toe!

Namens iedereen bij Fortuna SC, Harald