Kan Fortuna stunten tegen Duitse subtopper?

De voorbereiding is van start gegaan en het oefenprogramma is -grotendeels- bekend. Zo speelt Fortuna Sittard o.a. oefenduels tegen de Griekse grootmacht PAOK Thessaloniki, en speelde het eerder al tegen VV Sittard en Aris Thessaloniki. Deze keer blikken we alvast vooruit op de wedstrijd tegen het Bayer Leverkusen van Peter Bosz!

Vorige week heeft Fortuna Sittard met ruime cijfers van Aris Thessaloniki gewonnen. De tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding werd afgefloten bij een score van 5-1 in het voordeel van de Sittardenaren. Nu staat ons de volgende tegenstander te wachten: Duitse subtopper Bayer Leverkusen. De wedstrijd wordt zaterdag 13 juli gespeeld op het jeugdcomplex van de ontvangende club. Helaas zijn supporters niet welkom, dus laat de eerste echte awayday van dit seizoen nog even op zich wachten.

Bayer Leverkusen
Bij de Vizekusen staat Nederlander Peter Bosz voor de groep. Eerder deze zomer liet hij eredivisionist Daley Sinkgraven naar Bayer Leverkusen komen. De club kent tot nu toe vijf inkomende en vijf uitgaande transfers. De grootste klapper werd gemaakt met de verkoop van linksbuiten Julian Brandt. Hij verkast voor 50 miljoen euro naar Borussia Dortmund. De duurste aankoop tot nu toe is centrale middenvelder Kerem Demirbay, die voor 32 miljoen euro van TSG Hoffenheim werd gehaald. Behalve tegen Fortuna Sittard spelen de Duitsers ook nog tegen Vitesse en Heracles en buitenlandse clubs als Watford FC en Valencia CF.

Fortuna Sittard
Vergeleken met de vorige oefenwedstrijd tegen Aris, heeft Fortuna twee nieuwe spelers bij de selectie zitten. Het gaat om Felix Passlack, die één jaar van Borussia Dortmund wordt gehuurd, en de woensdag bevestigde Álex Carbonell, die voor dezelfde periode van Valencia CF wordt gehuurd. Laatstgenoemde speelde jaren in de jeugdopleiding van FC Barcelona, en de verwachting is dat hij direct minuten in het geel-groen zal gaan maken. Alessandro Ciranni zal in tegenstelling tot eerdere oefenwedstrijden niet meer meedoen. Hij heeft ervoor gekozen om terug te gaan naar zijn vaderland België. Het is nog te vroeg in het seizoen om een complete opstelling te voorspellen, maar we verwachten in ieder geval dat Sjors Ultee voor het sterkste elftal zal gaan, en jeugdspelers bij voorkeur op de bank laat starten.

Geef een reactie