Komen de eerste punten uit Alkmaar?

De zomerstop komt ten einde. The wait is almost over. We gaan eindelijk het seizoen 2019-2020 aftrappen en daar blikken we alvast op vooruit!

Zondag 4 augustus is voor Fortuna de aftrap van het seizoen 2019-2020. Het is dan alweer 81 dagen geleden dat we de laatste competitiewedstrijd speelden: een eeuwigheid in de ogen van de meeste supporters. Helemaal opgeladen en vol energie zullen we zondag onze club supporten.

Rondom het tijdstip van de wedstrijd is een hoop te doen geweest. In eerste instantie werden de 20:00 wedstrijden door de KNVB tóch nog afgeschaft. Wel bleef de mogelijkheid voor Europees spelende clubs bestaan om dit tijdstip toch aan te vragen. Hier heeft AZ dankbaar gebruik van gemaakt. Fortuna zal zich in de rol van proefkonijn moeten schikken.

Fortuna Sittard

Het is geen geheim dat de selectie van Fortuna in veel opzichten veranderd is. Rondom vaste krachten Alexei Koselev, Mark Diemers, Jorrit Smeets en Michael Pinto heeft zich een nieuw basiselftal gevormd. Deadline Day laat nog even op zich wachten: pas 31 augustus (wanneer sc Heerenveen – Fortuna Sittard is) sluit het transferwindow. Tot die tijd kunnen er nog spelers komen en gaan. Geruchten over het al dan niet aantrekken van Joe Ledley en José Rodriguez blijven tot die tijd geruchten, evenals het mogelijke vertrek van Mark Diemers.

Al vrij snel werd de opvolger van René Eijer gevonden in Sjors Ultee, een jonge veldtrainer die voor één jaar getekend heeft. De nieuwe hoofdtrainer wist met zijn Fortuna in de voorbereiding van amateurclubs VV Sittard en SV Meerssen te winnen. Ook van Griekse grootmacht Aris Thessaloniki werd gewonnen, zelfs met ruime cijfers (5-1). De grootste prestatie werd geleverd tegen Bayer Leverkusen, waar Fortuna goed standhield tegen de Duitsers en zelfs met 1-0 wist te winnen. De laatste oefenpot werd helaas verloren. Tegen het PAOK Saloniki van Lazaros Lamprou werd verloren in eigen stadion. Juist tegen PAOK wist AZ wél te winnen.

De verwachting is dat Fortuna in een 4-4-2 formatie zal spelen tegen AZ. Verwachte opstelling: Koselev, Passlack, Ninaj, Amiot, Pinto, Smeets, Carbonell, Ugur, Diemers, Karjalainen, Damașcan.

AZ
De Alkmaarders hebben er al twee officiële wedstrijden op zitten. AZ plaatste zich donderdagavond ten koste van het Zweedse BK Häcken voor de volgende voorronde van de Europa League. De hoofdtrainer van de afgelopen jaren, John van den Brom, heeft de club verruild voor FC Utrecht. Voor hem in de plaats is Arne Slot gekomen. Adam Maher, Ricardo van Rhijn en Mats Seuntjens hebben AZ deze zomer verlaten. Interessante aankopen zijn Jordy Clasie en Ferdy Druijf.

Ook AZ heeft een aardige voorbereiding gedraaid. De Alkmaarders wonnen van Aalst, PAOK, en Club Brugge maar verloren van Oleksandria, Gent, Beerschot en Telstar.

Sterkhouder Guus Til lijkt elk moment te vertrekken bj AZ. Voor de verwachte basiself van AZ wordt uitgegaan van de laatste twee wedstrijden: Bizot, Hatzidiakos, Vlaar, Wuytens, Wijndal, Midtsjø, Til, Koopmeiners, Stengs, Boadu, Idrissi. Naast deze elf namen, is het ook aannemelijk dat Slot namen als Clasie, Gudmundsson en Svensson opstelt.

Belangrijkste info uitsupporters
Vertrektijd bus: 15:45  (voorzijde Fortuna Sittard Stadion)
Omwisselen: bij het uitvak van AZ tussen 18.30 en 20.00, parkeerplaats P6  (voor supporters die met de auto komen)
Zie voor alle informatie dit artikel.

Geef een reactie