KNVB bestraft historie Fortuna opnieuw

Vanmiddag is Fortuna Sittard geïnformeerd over de licentiecommissie inzake de behandeling van hun beroepszaak. Opnieuw wordt de club tijdens het huidige seizoen geconfronteerd met de nasleep van financiële malaise uit een vorig seizoen. Zes punten aftrek is het resultaat!

Gün heeft ons de afgelopen weken continu geïnformeerd over de stand van zaken, zijn belofte om een persoonlijk statement online te zetten is hij zojuist nagekomen. Lees het volledige statement hier . Het statement is wat ons betreft sterk en in lijn met zijn interview in ons nieuwe magazine.

Fortuna SC heeft vertrouwen in het nieuwe Fortuna, we sluiten graag de linies om vervolgens aan te tonen dat Fortuna Sittard een grotere club en familie is dan menigeen denkt (of hoopt) in Zeist. Daarnaast wijden we graag nog enkele woorden aan de licentiecommissie. De licentiecommissie van de KNVB is een achterhaald en conservatief gedrocht dat er net als de rest van de KNVB niet in slaagt zichzelf om te bouwen naar een instituut dat er zou moeten zijn voor haar leden, clubs en het Nederlands voetbal in het algemeen.

Er wordt op geen enkel vlak door de bond gepresteerd, en de krampachtige reflex om dan toch maar ergens op te reageren resulteert in het bestraffen van haar eigen clubs. De licentiecommissie zou eens in de spiegel moeten kijken. Heeft het alsmaar wijzen met het vingertje, en het strikt naleven van de duizenden zelfbedachte regels nu echt zoveel zin? Draagt de licentiecommissie bij aan het gezond raken van BVO’s?

Wij weten het antwoord wel, en we staan hierin niet alleen. Zelfs ingewijden binnen de KNVB, op belangrijke posities én zelfs ín de licentiecommissie, geven aan dat het licentie proces verrot is. Maar wie gaat dit aanpakken?

Van Gaal heeft het straks waarschijnlijk al druk genoeg.. Fortuna SC steunt Gün in zijn pogingen om de club te transformeren in een gezond, transparant en succesvol bedrijf. De eerste voortekenen op het veld zijn positief, ook achter de schermen wordt er druk gewerkt aan een nieuwe organisatie. De eerste voortekenen zijn positief, zodra hier meer bekend over gemaakt mag worden zullen we dit vanzelfsprekend doen.

Een belangrijk meetmoment wordt de komende categorie indeling, samen met de accountant is de club ervan overtuigd dat we hier een categorie 2 indeling gaan behalen. Niet de puntenaftrek over het verleden, maar een score over de prestaties van dit moment zijn wat ons betreft veel waard. Immers, alleen als iemand de controle heeft over zijn presteren mag hij daar op afgerekend worden.

Gün heeft onze steun!
#samennoaveure