Fortuna op jacht naar 3 punten

‘You guys can take all points you want from us, -3 and now -6, but be sure we will be here to have them back’ . Als het aan doelman Miguel Santos ligt, worden de door de KNVB afgepakte punten gewoon weer terug gepakt. De eerste mogelijkheid hiertoe heeft Fortuna aanstaande vrijdag. Op bezoek bij FC Eindhoven, dat nog vol in de race is voor een play-off ticket, hopen de mannen van Sunday Oliseh weer punten te pakken. Eerder dit seizoen eindigde het in Sittard in een 1-1 gelijkspel. Na een schitterende omhaal van Junior was het van den Buijs die in de slotfase voor de 1-1 zorgde. Eindhoven boekt de laatste weken hele wisselende resultaten. In de laatste tien wedstrijden pakte Fortuna (18) zelfs dubbel zoveel punten als FC Eindhoven (9). Fortuna kan vrijuit en opportunistisch voetbal spelen, Eindhoven is dus gewaarschuwd.

FC Eindhoven

Eindhoven is toe aan een overwinning, zeker om in de race voor de play-offs te blijven kan Eindhoven zich geen nieuwe misstap permitteren. Wellicht reden genoeg voor trainer Ricardo Moniz om enkele wijzigingen in de opstelling te gaan aanbrengen. De Braziliaan Leonardo is een opvallend gezicht in de selectie van de Eindhovenaren. Waarschijnlijk gaan we hem aan de aftrap zien vrijdag. De oud speler van Ajax en Feyenoord speelt sinds eind maart in dienst van de Eindhovenaren. Topscoorder van de ploeg uit Eindhoven is spits Mart Lieder, hij wist dit seizoen elf keer het net te vinden. Ook centrale verdediger en penalty/vrije trappen specialist Dario van den Buijs schoot al acht keer raak. Verwachte opstelling FC Eindhoven: Swinkels. Horsten, Sprockel. van den Buijs, Gunst; Vloet, Rowell, Vandeputte; Caenepeel, Lieder, Leonardo.

Fortuna Sittard

Bij Fortuna keert middenvelder Jordi Briels terug van een schorsing. De positie op het centrale middenveld naast Hadzjiev lijkt ook de enige positie te zijn waar vraagtekens bij geplaatst kunnen worden. Briels, Smeets, Saba, Saddiki en Purzycki maken aanspraak op die plek. De verwachting is dat Sunday zal kiezen voor Briels of Smeets. Na de makkelijke overwinning tegen een ontluisterend zwak Helmond Sport wacht Fortuna naar verwachting een lastigere avond in het Jan Louwers Stadion. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Santos, Braun, Schuurs, De Regt, Ospitalieri; Hadzjiev, Briels/Smeets, Vlijter; Bassan, Stokkers, Dianessy.