Linford: I’ll be your trainer for free!

Niemand minder dan John Linford biedt zichzelf aan om trainer van Fortuna te worden.

“Hallo, met John Linford. Ik wil trainer van Fortuna Sittard worden.” De voormalige icoon van de Sittardse club belde naar de redactie van De Limburger met de boodschap dat hij zichzelf dé aangewezen man vindt om zijn oude liefde nieuw leven in te blazen.

Norwich
Want dat Fortuna Sittard na het ontslag van Ben van Dael een nieuwe trainer zoekt, dat is ook doorgedrongen tot Norwich, waar Linford tegenwoordig een pub heeft. “Let me have the job”, klinkt het doortastend aan de andere kant van de lijn.

Aan het hart
Linford speelde in de jaren tachtig bij Fortuna. En scoorde er toen lustig op los. De financiële en sportieve teloorgang van de Sittardse club gaat Linford aan het hart, laat de club-coryfee vanuit Engeland weten. “Het gaat met Fortuna alleen maar down down down. Ik kom minimaal een keer per jaar terug om een wedstrijd te zien, en oude kameraden te ontmoeten. En iedere keer hoor ik supporters harder klagen.”

Gratis
​Linford wil het gratis en voor niks doen. “Ik heb het geld niet nodig. Voor een onkostenvergoeding kom ik. En verhuizen naar Sittard vind ik geen probleem. In mijn tijd met Fortuna heb ik er met veel plezier gewoond.”

Diploma’s
Klein probleempje is wel dat Linford niet beschikt over de benodigde diploma’s en papieren. “Nee, dat klopt”, moet de Brit erkennen. “Ik heb hier in Engeland tal van amateurclubs getraind. Ik weet gewoon dat ik het eerstedivisieniveau aankan. Maar in dat geval moet ik het misschien met iemand samen doen. Die wordt dan de trainer, en ik kan hem helpen.”

Reiskostenvergoeding
Hij heeft nog geen contact gehad met Fortuna, maar komt graag praten in Sittard. En mocht de club omhoog zitten over de reiskostenvergoeding voor een mogelijk sollicitatiegesprek, Linford is de beroerdste niet. “Ik kom graag praten. En mijn vlucht betaal ik zelf wel. Geen probleem.”

Bron: Dagblad de de limburger> http://www.1limburg.nl/john-linford-meldt-zich-ik-wil-fortuna-trainer-worden