Nieuwe directeur per 1 aug.

Nieuwe stap in professionalisering van organisatie.

Martin Masset combineerde twee jaar lang het voorzitterschap en directeurschap bij Fortuna Sittard. Dit was zowel voor de club als zijn gezin geen ideale situatie, maar tot nu toe wel noodzakelijk. Nu de stadiondeal is gerealiseerd en de schuldsanering is voltooid, zet Fortuna binnenkort een nieuwe stap in haar verdere professionalisering van de organisatie.

Per 1 augustus verwacht Fortuna haar nieuwe directeur te kunnen presenteren zodat Martin Masset zich vanaf dat moment volledig kan gaan focussen op zijn bestuurlijke werkzaamheden als bestuursvoorzitter van Fortuna Sittard. Met de komst van de nieuwe directeur ontstaat er bij Fortuna de al geruime tijd gewenste functiescheiding.

Martin Masset had zelf veel moeite met deze stap: “Ik heb samen met de mensen van de werkorganisatie en de vele vrijwilligers onder zeer moeilijke omstandigheden moeten werken en knokken om het voortbestaan van de club veilig te stellen. Nu zal ik qua werkzaamheden meer afstand van deze mensen moeten gaan nemen. Voor mij is dat geen gemakkelijke stap. Deze mensen betekenen namelijk veel voor mij.

Toch is dit het beste voor de club en ook een bevestiging dat de club weer de weg van herstel en groei is ingeslagen”. Martin Masset vervolgt: “Samen met mijn collega-bestuurders ga ik mij concentreren op het maken van structureel beleid. Ik blijf met veel enthousiasme hard werken aan een sterk Fortuna dat op termijn weer een voetbalclub wordt waar de hele regio trots op kan zijn.” .

Bron:Persbericht Fortuna Sittard