Ook Waalkens verlaat Fortuna Sittard

NEC versterkt zich met Jasper Waalkens. De Schijndelaar komt over van Fortuna Sittard en voegt zich per direct bij de Nijmeegse club. De transfer moet de aanvallende mogelijkheden van de koploper uit de eerste divisie vergroten. Waalkens (25) werd opgeleid bij FC Den Bosch en PSV. Hij debuteerde in 2009 in het betaalde voetbal bij Willem II. Via Helmond Sport en FC Eindhoven belandde Waalkens afgelopen zomer bij Fortuna Sittard. NEC neemt Waalkens transfervrij over van de Limburgse club.

Enige maanden geleden nog werd de rode loper voor Waalkens uitgelegd en luidde de Technische commentaren als volgt: ” We zijn ontzettend blij dat we met Jasper Waalkens onze gewenste versterking naar Fortuna Sittard hebben kunnen halen. Jasper is een absolute kwaliteitsimpuls voor de aanvalslinie, brengt veel ervaring mee en zal een sleutelrol vervullen in ons team “.

Er is destijds of een enorme inschattingsfout gemaakt of er is veel gebeurd de laatste 20 weken, want nu luidt het commentaar: “ Tijdens de recente halfjaarlijkse evaluatie kwamen wij gezamenlijk tot de conclusie dat de sportieve toekomst van Jasper niet bij Fortuna Sittard ligt. Wij willen Jasper bedanken voor zijn geleverde bijdrage en wensen hem veel succes bij zijn nieuwe club en in de toekomst. ”

Waalkens heeft inderdaad geen moment kunnen imponeren in Sittard, in twintig optredens kwam de aanvaller twee keer tot scoren-, maar is en blijft op papier een van de beste/ervaren voetballers. Net zoals De Groot (compleet uit beeld), Voorn (wil weg), Vlug (is weg), Kaya (wil weg) en Jansen. Het beeld naar de buitenwacht is daarbij dat er op zijn minst de indruk wordt gewekt dat er geen klik is tussen deze ervaren spelers en de technische staff. (van Vossen).

Het is voor de achterban inmiddels e en raadsel wat het technisch beleid van Fortuna Sittard is. We gingen eerst een tikje naïef “Nao Veure”, maar na nul thuisoverwinningen en zicht op de laatste plaats werd dat 180 graden ingewisseld voor het ouderwetse “ingraven op de eigen helft”. We hebben inmiddels geen voorhoede meer (flank voetbal hebben we so wie so niet gezien), geen centrale as en geen gezicht. Gelukkig hebben we een keeper die 95% van de ballen pakt.

Op zich is het prima als Fortuna Sittard echt aan het doorselecteren is, het moge namelijk duidelijk zijn dat we met deze selectie niet over enige jaren top zijn. Door selecteren betekent echter wel dat je betere er voor terug aanneemt. En dat is de echte vraag die leeft bij de achterban…Waar is ons Fortuna Sittard? Waar gaat dit nu heen? Zijn we bezig met bezuinigen, overkomt het ons of is dit een gerichte actie om ruimte te maken voor echt betere spelers? (en wanneer komen die dan?)

Kiprich