Roda away, nog 2 nachtjes slapen….

Zondag aanstaande, normaliter een dag waar heel Sittard en omgeving naar uit zou moeten kijken. Maar hoe anders is de realiteit…….550 man (toch altijd nog) gaan mee ondanks alle zeer discutabele voorwaarden en maatregelen van een nog meer discutabele burgemeester Som van Kerkrade. De woede en het onbegrip hierover is nog niet verstomd of we werden verrast met aankondigingen van vertrek van spelers, niet eentje, maar liefst (zoals het er nu naar ziet) drie. De discussie of zij wel of niet iets toevoegden aan het huidioge Fortuna is in mijn ogen redelijk nuteloos…….overal ter wereld wordt een trainer en evt. technische manager afgerekend op een selectie. Hoe anders is het bij onze club. Na het vertrek van keeperstrainer Bessems werden Jeffrey Vlug en Jasper Waalkens al de laan uitgestuurd en is Don Ramon Voorn schijnbaar in de laatste fase van afhandeling van zijn vertrek. Laatste nieuws is nu dat ook Zlatko Zejnilovic de Fortuna deur achter zich heeft dichtgetrokken, en dat Mitchel Elshot er helemaal mee is gestopt.

En dan staat over twee dagen de derby tegen Aken-Noord op het programma, een wedstrijd die het seizoen, dat toch al naar de filistijnen is, nog enigszins zou kunnen redden. Maar de realiteit is dan denkelijk duidelijk, we gaan daar gewoon kansloos zijn, hoe hard het klinkt en hoe ongraag ik dat hier ook neertik. Mochten we een gelijkspel stelen of zelfs drie punten halen, ik weet niet wat ik dan eet, een bezem of toch een stuk gras….

​Waar de tegenstander geen geld heeft en de gemeente hen al jaren het handje boven hun dikke bölles houdt en ze zelfs nog een speler haalden, laten wij spelers vertrekken die (Waalkens) die met veel tamtam in juni werden binnengehaald. Ik kan er met mijn pet niet meer bij in elk geval, of zou het komen doordat ik geen pet draag. Geen cent te makken en geen speler meer om op te stellen dalijk. Hoe zou de motivatie zijn bij de resterende spelers……

Onze tegenstanders, zeg maar gerust onze anti vrienden uit Kerkrade draaien natuurlijk mee in de top van de Jupiler League, waar ze zich al goed thuisvoelen. De achterstand op koploper NEC bedraagt inmiddels 6 punten en de nederlaag tegen RKC afgelopen weekend steekt dan ook gigantisch af tegen de zege op Eredivisie koploper PSV afgelopen dinsdag in de beker. De supporters op hun prikbord vallen van hosannastemming in een depressie, daar waar wij eigelijk hel het seizoen al een depressie met ons meedragen. Zondag zal Roda trouwens weer eens een primuer hebben, ze zullen beide helften met een andere shirtsponsor spelen, te weten de Rabobank van Parkstad en Steinstra.

Met 44 punten uit 20 wedstrijden staan ze op een plek die ze niet willen, want nog steeds roepen ze dat ze wel met gemak kampioen zullen worden. Ach, laat Waalkens dan Fortuna dr ongelijk maar bewijzen en de beslissende maken in het onderlinge duel dat er nog gaat komen. Na de bekerwedstrijd waren er wat vraagtekens over Dijkhuizen en nieuweling Gyasi die beiden met klachten werden gewisseld. Of ze zondag er bij zijn, ik ga er wel van uit en ach, ook dat het verschil niet kleiner of groter maken. Hun opstelling doet er bij mij niet veel toe, te hopen is dat ik niet te vaak dat vreselijk irritante Danke, Bitte zal moeten aanhoren.

Dan Fortuna, of ja wat er nog van over is. Afgelopen vrijdag wederom een driepunter als een dief in de nacht meegenomen, maar uiteindelijk mort daar niemand over, ik ook niet. Punten zijn punten, alleen was de coulisse wederom in en intriest. Waar moet dit heen dit seizoen, ik kan me eerlijk gezegd geen jaar herinneren waar we nog maar 1000 man op de tribune hadden zitten. Het spel op de mat was al niet groots maar als je dan een, op zijn minst in theorie, creatieve speler laat gaan dan hou ik mijn hart vast van wat we zondag gaan zien. Ingraven in een schuttersput en dan maar tegenhouden en hopen dat die anderen het vizier niet echt scherp hebben staan. Pffff en zucht……

550 man sterk in het uitvak, uren vantevoren koukleumen, ach ja onze gifbeker is niet leeg en schijnt ook nooit leeg te geraken. Op naar een wedstrijd die zo mooi had kunnen zijn maar door alle gedoe eromheen, voetbalgerelateerd en ook niet voetbalgerelateerd, een heleboel glans heeft verloren. Totaal geen idee wie er zondag in de basis zullen staan, er is nog minder keuze dan vorige week namelijk. Dat maakt het dan natuurlijk wel een stuk makkelijker. Tussentijdse vertrekken uitgesloten….. ga ik maar ervan uit dat Kaya toch in de goal staat, Verder zullen dan wellicht Kis, ter Borgh, Janssen en Turan de verdediging vormen. Op het middenveld dan Pappot, de Wit, vanKan en Marveggio.Tenslotte dan Baur en Conneh weer in de spits ??

Scheidsrechter Danny Makkelie keert trouwens bij deze wedstrijd terug op het Duitse kunstgrasveld. HIj was twee maanden uitgeschakeld met een knieblessure. Hij zal geassisteerd worden door de heren Diks en Bluemink. 4e Official is de heer Bax.

P.S .

De dag na de grote derby staat alweer de volgende derby op het programma. Jong Fortuna Sittard neemt het dan in eigen huis (Buchten, stadion ??) op tegen de jonge Duitsers. De bezoekers zullen het moeten stellen zonder Jesse Wijnen en Sebastiaan de Jongh die beiden een rode kaart kregen in het verloren duel afgelopen maandag tegen jong Heracles. Hoe Fortuna aan de start zal verschijnen, met het vertrek van Zejnilovic en het recente stoppen van Mitchell Elshot ……geen idee. Kijken gaan we ook dan weer, want fan ben en blijf je van de club, hoe enorm zwaar dit ook nu is, ook voor mij. De wedstrijd begint in ieder geval om 18:30u.

Fortuna SC, Harald