Peter van Vossen nieuwe trainer

Fortuna Sittard heeft in Peter van Vossen een nieuwe trainer gevonden. De oud-speler van onder meer Ajax, Feyenoord, Anderlecht en Glasgow Rangers wordt bij de club uit Limburg de opvolger van Wil Boessen die na dit seizoen vertrekt uit Sittard. Van Vossen tekent een contract voor twee seizoenen bij Fortuna.

‘Afgelopen jaar heb ik mijn trainersdiploma gehaald’, zegt Van Vossen. ‘Ik heb stage bij Fortuna gelopen en zo een heel goed beeld gekregen van de club. Ze hebben op financieel gebied een aantal heel zware jaren achter de rug en ze staan nu voor de wederopbouw. Het is een roemruchte voetbalclub met een heel grote en rijke historie. Het is mooi dat ik mee kan helpen iets van die glorie terug te krijgen.’

De 31-voudig international was als assistent-trainer ondermeer werkzaam bij AGOVV Apeldoorn, RBC Roosendaal en Almere City. In zijn eerste baan als hoofdtrainer neemt Van Vossen de ex-profs Robert van der Weert en Jeffrey Kooistra als assistent mee naar Sittard. ‘Wij zijn zeer verheugd dat we een trainer met een dergelijke naam en statuur hebben kunnen aantrekken’, zegt Fortuna-directeur Martin Masset. ‘Peter is een trainer met een duidelijke visie en speelstijl die mede door zijn achtergrond als topspeler voetballers daadwerkelijk beter kan maken.’

Bron: Voetbal international

Officeel persbereicht Fortuna Sittard:

Peter van Vossen  komend seizoen trainer bij Fortuna Sittard

Zoals eerder gemeld scheiden aan het einde van dit seizoen de wegen van Fortuna Sittard en huidige trainer Wil Boessen. Gelukkig heeft deze vroege bekendmaking geen invloed gehad op de motivatie en resultaten van het eerste elftal. De resultaten zijn dit jaar zelfs beduidend beter dan de resultaten van voor de winterstop. Toch een prestatie van formaat.  Fortuna strijdt dan ook nog steeds volop mee om een plaats voor deelname aan de play-offs.

Door de vroege bekendmaking kreeg Fortuna geruime tijd om op basis van een profielschets de ideale trainer vast te leggen. Een eerste vereiste was een Nederlandse trainer die veel ervaring heeft met het werken met jeugdspelers en deze ook beter kan maken. Een goede jeugdopleiding is immers één van de belangrijkste speerpunten binnen de clubvisie. Ook was een oud-profvoetballer als trainer gewenst. De club heeft namelijk de overtuiging dat oud-profspelers vanuit hun ervaring en expertise beslissende details kunnen inbrengen. En mede hierdoor op zowel individueel- als teamniveau een zo hoog mogelijk niveau behalen. Tenslotte wilde de club een trainer die een energieke aanvallende speelstijl propageert.

Algemeen directeur Martin Masset is zeer verheugd met de komst van Peter van Vossen: “Wij zijn uitermate tevreden dat wij een trainer met een dergelijke naam voor komend seizoen hebben kunnen vastleggen. Hij kan komend seizoen een ideaal boegbeeld van de club worden. Peter van Vossen heeft onlangs zijn trainersdiploma gehaald. Door zijn recente stage van vier maanden bij de club heeft de clubleiding en technische staf al ruimschoots kennis gemaakt met zijn kwaliteiten als trainer. Peter van Vossen is een trainer met een duidelijke visie en speelstijl en die mede vanwege zijn achtergrond als “topspeler” spelers daadwerkelijk beter kan maken. Ook zijn openheid en eerlijkheid sprak ons erg aan.”

De hoofdrolspeler zelf had door zijn eerdere stage bij de club direct een goed gevoel toen hij door Fortuna voor het hoofdtrainerschap werd benaderd: Na de verschillende goede en open gesprekken met directeur Martin Masset en technisch manager Charly Chudik ben ik nog enthousiaster geworden. Ik kon bij meerdere clubs als hoofdtrainer aan de slag, maar ik heb bewust voor Fortuna gekozen. Ook al heeft de club op dit moment beperkte mogelijkheden, voor mij persoonlijk blijft het een pareltje in het zuiden. En een pareltje met groeipotentie. Het is voor mij dan ook een zeer bewuste en weloverwogen keuze om bij deze club mijn eerste stap als hoofdtrainer te zetten.”

Jeffrey Kooistra en Robert van der Weert worden voor komend seizoen de assistent trainers van Peter van Vossen.

Bron: Fortuna Sittard