Port Vale goalkeeper Miguel Santos naar Fortuna

Port Vale goalkeeper Miguel Santos wordt de nieuwe doelman van Fortuna Sittard!

De 22 jarige portugees Miguel José Oliveira Silva Santos (geboren 21 oktober 1994) is een Portugese doelverdediger van de Engelse League One club Port Vale. Hij bracht zijn jeugd door bij Benfica, SC lourel, Belenenses en Estoril. Hij tekende bij Port Vale in augustus 2016.

Benfica B
Santos maakte zijn Segunda División debuut voor Benfica B in een 3-2 nederlaag tegen Atlético CP aan de Futebol Campus op 17 augustus. Hij speelde 37 van Benfica B’s 46 competitiewedstrijden in het seizoen 2015-16.

Port Vale.
Op 31 augustus 2016 Santos tekende een contract van twee jaar met de Engelse League One club Port Vale. Hij had al getraind bij Vale Park voor een aantal weken vóór de ondertekening, en zei dat zijn doel was om Jak Alnwick – de eerste keus doelman- te vervangen.

Hij maakte zijn debuut voor de “Valiants” tegen Mansfield Town. Coach Andy Smith prees Santos na de wedstrijd, “Het was een uitstekende prestatie … hij is een top kwaliteit keeper”. Tot een doorbraak kwam het daar echter niet na een zeer recente managers wisseling bij de enegs, zodat Santos de club transfervrij heeft kunnen verlaten in januari 2017.

Met het aantrekken van deze jeugdige keeper zet Gun en Fortuna Sittard de lijn door met het aantrekken van spelers die in potentie kunnen groeien en dus waardevoller kunnen worden.

Wat ook duidelijk wordt is dat Fortuna Sittard, sneller dan verwacht, zich omvormt tot een club met vele internationals onder leiding van de (voetbal) koning van Afrika:)  Sunday Oliseh.

In de komende dagen verwachten we meer nieuws te kunnen melden. Volg het nieuws dus -hier- op de voet en belangrijker nog, volg onze prachtige club vrijdag as uit naar de belangrijke uitwedstrijd tegen Achilles. Een voorbeschouwing over die wedstrijd vindt je hier

Bron; Fortuna SC