Preview FC Twente- Fortuna Sittard

Zondag 14 augustus om 14.30 speelt Fortuna het eerste uitduel van seizoen 2022/ 2023. De reis gaat naar Enschede. Een pittige wedstrijd tegen een ploeg die zeker niet verzwakt is ten opzichte van vorig seizoen. Toen hebben we echter gezien dat alles mogelijk is en Fortuna is normaliter sterker dan vorig seizoen. Gaan we dat in het resultaat terugzien of blijven de punten in Enschede?

Fc Twente
Fc Twente eindigde afgelopen seizoen knap 4e in de eindstand van het Eredivisieseizoen, een plek die recht geeft op kansen voor Europees voetbal. De eerste ronde werd gewonnen wat recht geeft op play offs voor de Conference League. Na het Servische FK Cukaricki volgt nu Fiorentina. Ondertussen wordt er natuurlijk ook nog competitievoetbal gespeeld, afgelopen week werd er gewonnen van NEC, zondag het eerste thuisduel tegen ons Fortuna. Trainer Ron Jans kan zondag over dezelfde selectie beschikken als afgelopen donderdag. Hij geeft aan dat zijn ploeg tegen Fortuna alleen maar winst kan boeken gezien het feit dat Fortuna de enige ploeg was die afgelopen seizoen 2x wist te winnen van Twente maar hij verwacht geen makkelijke wedstrijd. Zijn eigen ploeg daarentegen moet eveneens met een goed gevoel het veld op gaan na de succesvolle wedstrijden eerder deze week.

Fortuna Sittard
Fortuna wist nog geen punten te behalen in het eerste duel maar liet in een sterke eerste helft zien wat ze kunnen, dat er in de tweede helft nog nipt werd verloren van Ajax mede door twijfelachtige tegentreffers doet niets af aan het feit dat er genoeg reden was om het tweede duel met vertrouwen aan te gaan. Na Ajax dus meteen een pittige start. Trainer Ultee spreekt van misschien wel de vetste uitwedstrijd van het seizoen vanwege met name de sfeer in Enschede. De selectie is ten opzichte van vorig seizoen nagenoeg intact gebleven en op enkele plekken versterkt en gezien de breedte van de groep verwacht Ultee dan ook niet dat Twente last zal ondervinden van het duel eerder deze week. Dimitrios Siovas trainde gisteren uit voorzorg apart maar iedereen is inzetbaar, enkel nieuwste aanwinst Cole Bassett nog niet omdat zijn werkvergunning eerst nog geregeld dient te worden. Vermoeden is dat Ultee zal starten met hetzelfde team dat een week geleden tegen Ajax aan de aftrap stond.

Vermoedelijke opstelling: van Osch, Tirpan, Guth, Siovas, Cox, Erdogan, Ferati, Duarte, Noslin, Gladon en Seuntjens.

De wedstrijd staat onder leiding van Martin van den Kerkhof geassisteerd door Rob Dieperink als VAR. Namens Fortuna zijde reizen er 352 fans af naar Enschede, aan allen veel plezier en neem de punten mee naar huis!
Voor de thuisblijvers is het duel te volgen op ESPN2.

Geef een reactie