Preview Fortuna Sittard- Ajax Amsterdam

Zaterdag 6 augustus om 16.30 gaat het nieuwe Eredivisieseizoen 2022/ 2023 eindelijk van start. In een uitverkocht Fortuna Stadion verwelkomen de Sittardenaren landskampioen Ajax, een pittige start maar de bal is rond.

Ajax Amsterdam
De nieuwe trainer van Ajax, Alfred Schreuder, staat voor aanvang van de wedstrijd met Fortuna voor een heus luxeprobleem. Hij beschikt over een fitte selectie waardoor hij voor moeilijke keuzes staat wat betreft de basiself, de concurrentie op het middenveld en in de aanval is moordend. Edson Alvarez en Calvin Bassey zijn beide geschorst dus zij zijn niet inzetbaar. Achterin is de spoeling wat dunner mede door ook nog het vertrek van Lisandro Martinez en Noussair Mazraoui. Schreuder spreekt zijn respect uit voor de spelers die Fortuna heeft gehaald maar geeft ook aan dat door wisselingen aan Sittardse zijde de ploeg van trainer Ultee nog wat zoekende zal zijn, net zoals hij dat zelf ook is. Keeper Maarten Stekelenburg traint inmiddels weer mee maar zal naar verwachting niet direct inzetbaar zijn, blijft de keus tussen Remko Pasveer en Jay Gorter. De laatste heeft de toekomst maar maakte een onzekere indruk tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijf schaal. Normaal gezien zal de voormalige landskampioen met een begroting vele malen groter dan Fortuna zich geen zorgen hoeven maken om wie er spelen aangezien ook de bank gevuld is met ervaren en talentvolle spelers.

Fortuna Sittard
Fortuna heeft zich, tot verbazing van velen, behoorlijk geroerd op de transfermarkt waardoor er kwalitatief een prima elftal zou moeten staan. Op het middenveld is, na vertrek van Zian Flemming, nog versterking nodig maar naar verwachting zal Arianit Ferati (die een sterke indruk maakte in de voorbereiding) zijn plek innemen in de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen. Daarnaast is nog niet iedereen wedstrijdfit waardoor zowel Burak Yilmaz als ook Iñigo Córdoba naar verwachting niet aan de aftrap zullen verschijnen. In de voorbereiding hebben spelers zoals Noslin, Ferati en Gladon zich van hun beste kant laten zien waardoor Sjors Ultee zodra iedereen wedstrijdfit is ook over een luxepositie beschikt. Concurrentie is tenslotte een goede motivator en de gedachte dat je reserves ook prima meekunnen indien ze moeten invallen is ook een geruststelling, het is wel eens anders geweest in Sittard.

Vermoedelijke opstelling: van Osch, Tirpan, Guth, Siovas, Cox, Erdogan, Ferati, Duarte, Noslin, Gladon, Seuntjens

De wedstrijd staat onder leiding van Serdar Gözübüyük en gezien het feit dat het stadion uitverkocht is wordt iedereen geadviseerd tijdig aanwezig te zijn, het supportershome is geopend vanaf 14.00 uur.

Geef een reactie