Preview Fortuna Sittard- FC Utrecht

Vrijdagavond 2 september om 20.00 gaat speelronde 5 in de Eredivisie van start. Voor Fortuna een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Twee ploegen die allebei met een bepaalde druk spelen, ze wachten tenslotte allebei nog op de eerste 3 punten, wie is rond de klok van 22.00 de gelukkige?

FC Utrecht
De ploeg van Henk Fraser staat momenteel op de 15e plek met slechts 2 punten, een teleurstellende plek voor de ploeg uit de Domstad. Trainer Henk Fraser geeft dan ook aan dat hij begrijpt dat na de komst van nog een 4 nieuwelingen; Jens Toornstra, Sean Klaiber, Amin Younes en Naoki Maeda, de verwachtingen groter worden, druk die de ploeg zichzelf oplegt. Het woord crisis wil hij echter niet horen, er zijn veel stappen te zetten maar de nieuwe aanwinsten bieden ook meer opties om op een andere manier te gaan spelen. Wie er daadwerkelijk gaan starten tegen Fortuna wordt nog niet prijs gegeven, verwachting is dat Sean Klaiber wel aan de aftrap zal staan, Younes en Maeda hebben een achterstand dus reizen wel mee af maar zijn nog niet klaar om te starten. Daarnaast ontbreken van de Streek, Mahi, van der Hoorn, Ramselaar, St Jago en Zagre normaal gesproken tegen Fortuna.

Fortuna Sittard

Na een chaotische week leek de rust binnen de club, ondanks alle negativiteit in de media, enigzins teruggekeerd. Een nieuwe trainer is er nog niet, wel 2 nieuwe aanwinsten in de vorm van aanvaller Úmaro Embaló en middenvelder Oguzhan Özyakup. De eerste is speelgerechtigd, de tweede nog niet. Fortuna heeft net als tegenstander Fc Utrecht druk om de eerste driepunter binnen te halen. Nadat ook afgelopen week na een zeer zwakke eerste helft werd verloren van SC Heerenveen wordt het toch echt tijd voor punten om niet vaster op die gehate laatste plek te blijven staan. Interim coaches Dominik Vergoossen en Jeroen Schepens geven aan dat ze zich afgelopen week vooral hebben gericht op kijken hoe spelers het verschil kunnen maken, zonder te zeer te kijken naar hoe de tegenstander gaat spelen. Er kan van systeem worden gewisseld indien nodig maar hoe er gespeeld gaat worden blijft nog in het midden. Het is duidelijk dat FC Utrecht maar met 1 doel naar Sittard afreist, zaak om ervoor te zorgen dat de punten niet mee terug gaan naar de Domstad. Buiten de nog niet speelgerechtigde Özyakup ontbreekt Ivo Pinto wegens een blessure.

Mogelijke opstelling: Pandur, Tirpan, Guth, Siovas, Cox, Duarte, Seuntjens, Erdogan, Noslin, Yilmaz en Cordoba.

De wedstrijd staat onder leiding van Allard Lindhout die vanuit Zeist wordt ondersteund door van der Eijk.

Geef een reactie