Preview NEC Nijmegen

Zaterdag 10 september om 16.30 is het alweer tijd voor de 6e wedstrijd van het seizoen, voor Fortuna een uitwedstrijd naar Nijmegen. Slechts 4 maanden geleden ging Fortuna hier als grote winnaar weg, niet eens zozeer omdat ze met 0-1 wonnen maar met name omdat toen Eredivisie voor het huidige seizoen verzekerd werd. Grote man destijds was natuurlijk Zian Flemming die inmiddels in Engeland speelt. Lukt het Fortuna om eindelijk die eerste punten binnen te halen of gaat NEC er met de buit vandoor?

NEC Nijmegen
De ploeg uit Nijmegen bevindt zich op dit moment op een verdienstelijke 9e plek op de ranglijst met 6 punten (1x winst, 3x gelijk). De Nijmegenaren zijn dan ook gebrand om tegen Fortuna de eerste thuisoverwinning binnen te halen. Waar de laatste tegenstander van Fortuna geheimzinnig deed over de opstelling is dat bij NEC iets minder het geval. Sowieso is duidelijk dat Joris Kramer niet bij de selectie zit, hij raakte eerder deze week geblesseerd tijdens een training. Oussama Tannane is herstellende van zijn blessure en verwacht wel weer aan te sluiten in het duel van zaterdag. De ploeg van Rogier Meijer heeft de goede lijn van afgelopen seizoen dus tot nu toe weten door te trekken maar is met name in aanvallend opzicht nog zoekende, duidelijk is wel dat zij de favoriet zijn in het duel tegen Fortuna. Met spelers als Oussama Tannane en Jasper Cillessen zijn er toch wel ambities om weer op een bepaald niveau te spelen, ook al worden die uitspraken niet specifiek gedaan.

Vermoedelijke opstelling: Cillessen, van Rooij, Marquez, Verdonk, El Karouani, Schöne, Tannane, Proper, Tavsan, Dimata en Duelund

Fortuna Sittard
Na een spectaculaire wedstrijd tegen FC Utrecht afgelopen weekend stond Fortuna helaas na afloop wederom met lege handen met als gevolg de laatste plaats met nog altijd die vervelende 0 punten. Saillant detail is wel dat Fortuna met de gemaakte 7 doelpunten al vaker scoorde dan FC Volendam, GAE, Vitesse, Cambuur, FC Emmen, SC Heerenveen, FC Groningen én NEC. Dat er dus ook punten moeten gaan volgen kan niet lang meer uitblijven, belangrijkste om de rust terug te brengen lijkt de komst van een nieuwe trainer, iets wat volgens de lokale media nagenoeg rond zou zijn, echter nog niet voor het duel tegen NEC. Voor Rodrigo Guth is het een terugkeer naar zijn oude club, hij speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor NEC. Positief nieuws is dat Ivo Pinto voldoende hersteld is van zijn blessure waardoor hij niet alleen de vertrokken Mickael Tirpan kan vervangen maar wat ook betekent dat iedereen fit en inzetbaar is. Of interim trainer Dominik Vergoossen en Jeroen Schepens veel zullen wijzigen in het elftal is onbekend.

Vermoedelijke opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Siovas, Cox, Duarte, Ferati, Noslin, Gladon, Seuntjens en Yilmaz.

Het duel in Nijmegen staat onder leiding van Rob Dieperink die vanuit Zeist geassisteerd wordt door Martin Pérez. Er reizen 362 supporters af naar Nijmegen om Fortuna te ondersteunen in de strijd om de eerste punten, voor de thuisblijvers is het duel te zien op ESPN2.

Geef een reactie