Preview Fortuna Sittard- Excelsior Rotterdam

Zaterdagavond 17 september om 21.00 uur is het tijd voor weer een thuisduel voor Fortuna. Afgelopen week lukte het helaas net niet om de eerste driepunter binnen te halen, gaat dat tegen Excelsior wel lukken?

Excelsior
Excelsior is een van de ploegen die dit seizoen promoveerden en de ploeg uit Rotterdam maakte tot nu toe een goede start. Met 9 punten uit 6 wedstrijden bivakkeren zij momenteel op een knappen 7e plek op de ranglijst, zeker geen tegenstander om te onderschatten dus. Trainer Marinus Dijkhuizen geeft aan dat het lastig in te schatten is hoe Fortuna zal gaan spelen onder de nieuwe trainer en dat hij zich ervan bewust is dat een overwinning zeer belangrijk is voor Fortuna maar dat de druk volledig bij Fortuna ligt en dat zijn ploeg gewoon vrij zal kunnen voetballen. Aan Rotterdamse zijde ontbreken Sven Nieuwpoort, oud Fortunees Jacky Donkor, Nikolas Agrafiotis en Marouan Azarkan nog wegens blessures, allen zijn op weg terug maar het duel tegen Fortuna komt te vroeg. Buiten Jacky Donkor speelt Lazaros Lamprou die natuurlijk in Sittard ook een oude bekende is, sinds dit seizoen ook bij Excelsior.

Fortuna Sittard
Afgelopen weekend was Fortuna dichtbij de eerste overwinning, helaas lieten zij deze in blessuretijd uit handen glippen waardoor de teller na 6 wedstrijden op 1 punt en nog altijd de laatste plek staat. Inmiddels is nieuwe trainer Julio Velasquez gestart en is het de vraag wat zijn visie is op dit team en hoe hij zal gaan spelen. Duidelijk is wel al dat hij bewust ervoor kiest om de tegenstander niet wijzer te willen maken dan nodig dus de opstelling blijft nog even een verrassing. Velasquez gebruikte zijn eerste dagen bij de club om vooral te analyseren en observeren maar zijn gevoel bij de groep is goed. Hij spreekt van een selectie van veel spelers met voetbalintelligentie, jongens die het snel oppikken.
Wie sowieso ontbreekt aan Sittardse zijde is Dogan Erdogan die afgelopen week 2x tegen een gele kaart aanliep en daardoor 1 duel geschorst is. Daarnaast heeft de nieuwste aanwinst Ximo Navarro een trainingsachterstand en is ook de maker van het prachtige doelpunt tegen NEC, Oguzhan Ozyakup nog niet fit genoeg om 90 minuten aan te treden.

Mogelijke opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Siovas, Cox, Duarte, Ferati, Embalo, Seuntjens, Cordoba en Yilmaz.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf die vanuit Zeist ondersteuning krijgt van Clay Ruperti.
Laten we er in elk geval als 12e man voor zorgen dat de ploeg naar de eerste overwinning wordt geschreeuwd.

Geef een reactie