Preview Fortuna Sittard- Sparta Rotterdam

Zaterdag 16 april om 18.45 uur staat de kelderkraker tegen Sparta Rotterdam op het programma. Het duel stond oorspronkelijk gepland op 18 februari maar toen gooide storm Eunice roet in het eten. Twee ploegen die strijden om lijfsbehoud, wie gaat er met de belangrijke punten vandoor?

Sparta Rotterdam
Sparta staat op dit moment op de laatste plek in de Eredivisie, het verschil met Fortuna is echter maar 1 puntje. Daar moet nog bij worden gezegd dat Sparta nog het restant van het duel tegen Vitesse (7 minuten resterend met een 1-0 voorsprong voor de Spartanen) tegoed heeft. Het duel tegen Fortuna dus een zeer belangrijk duel voor beide ploegen in de strijd om lijfsbehoud. Afgelopen weekend tankte Sparta vertrouwen tegen koploper Ajax door een tijd met 1-0 te leiden, de wedstrijd werd uiteindelijk met 2-1 verloren maar het feit dat Ajax het lastig had met het stugge Sparta is veelzeggend. Trainer Ultee van Fortuna noemt Sparta een ploeg waarvan moeilijk te winnen is maar die zelf ook niet eenvoudig wint. Aan de zijde van de Rotterdammers 1 speler met een verleden in Sittard en dat is natuurlijk Mica Pinto. Trainer Henk Fraser maakte vorige week bekend vanaf komend seizoen de overstap te maken naar FC Utrecht, Sparta in de Eredivisie houden zou dus een mooi afscheidscadeautje zijn. Sparta wordt in Sittard gesteund door een 700 fans die afreizen naar Limburg.

Fortuna Sittard
Fortuna staat op dit moment 15e mede doordat het duel tegen Sparta nog ingehaald moet worden, onderin zijn de verschillen zeer klein dus elk punt is belangrijk. Afgelopen week werd door een goede tweede helft een zeer verdienstelijk punt gehaald tegen FC Utrecht omdat er hard voor geknokt is. Net zoals Sparta tankte Fortuna dus ook vertrouwen in het voorgaande duel. Deroy Duarte groeide op bij Sparta dus trainer Ultee heeft gretig gebruik gemaakt van zijn kennis want elk beetje helpt tegen een tegenstander die zeker niet makkelijk te verslaan is. Naast Duarte kent ook Paul Gladon en Michael Verrips een (kort) verleden bij de Rotterdammers. Aan Fortuna zijde is niet iedereen fit: afgelopen week viel Ben Rienstra uit met een hersenschudding, hij ontbreekt dan ook tegen Sparta, daarnaast blesseerde George Cox zich aan zijn enkel en is Lisandro Semedo ziek.

Vermoedelijke opstelling: van Osch, Tirpan, Angha, Siovas, Pinto, Tekie, Flemming, Duarte, Noslin, Gladon en Seuntjens.

Het duel staat onder leiding van arbiter Gözübüyük. Naar verwachting komen er ongeveer 10.000 Fortunezen naar het stadion, laten wij als 12e man proberen de ploeg te helpen de zeer belangrijke punten in Sittard te houden!

Geef een reactie