Preview FC Utrecht- Fortuna Sittard

Speelronde 29 in de Eredivisie, voor Fortuna betekent dit een uitwedstrijd naar FC Utrecht, aanvangstijd 18.45 uur. Twee ploegen in vormcrisis, waarbij de uitgangspositie van de een een stuk beter is dan de ander. Eerder dit seizoen eindigde deze wedstrijd in 2-2, is er een stunt mogelijk of komt degradatie nog dichterbij?

FC Utrecht
De oude club van Fortuna trainer Sjors Ultee en assistent Rob Alflen bevindt zich momenteel op de 7e plek op de ranglijst met 41 punten. Dat klinkt als een goede uitgangspositie maar toch was er recent ook onrust bij de club uit de Domstad, trainer René Hake werd enkele weken geleden ontslagen na een slechte reeks waarbij in de laatste 7 duels slechts eenmaal gewonnen werd. Wanneer trainer Rick Kruijs de vraag krijgt of het duel tegen Fortuna een duel wordt tussen een ploeg die mag en een ploeg die moet of tussen 2 ploegen die moeten is zijn antwoord dan ook vrij stellig; ‘het laatste’, vanwege de slechte reeks moeten er 3 punten worden gepakt in het duel tegen Fortuna. Vreemd genoeg dus 2 ploegen die beiden over een punt heen moeten om de draai weer te vinden waarbij het heel duidelijk is dat de positie van FC Utrecht vele malen beter is dan die bij Fortuna. Trainer Kruijs beschikt in principe over een fitte selectie, het enige vraagteken is Henk Veerman.

Fortuna Sittard
Dan Fortuna, de ploeg waar het water inmiddels niet meer aan de lippen staat maar die nog met moeite boven water blijft. Theoretisch gezien is veilig spelen nog mogelijk maar het is duidelijk dat de spelers dan iets anders op de mat moeten neerleggen dan ze afgelopen weekend lieten zien tegen Heracles waar kansloos verloren werd. In FC Utrecht dan wellicht niet de meest fijne tegenstander om vertrouwen tegen te tanken ware het niet dat ook zij zich in een vormcrisis bevinden. Aan de technische staf om de jongens voldoende weten te motiveren om alles te geven. Een ding is in elk geval al duidelijk; Tijani Noslin start aan de aftrap ten faveure van Lisandro Semedo die sinds zijn terugkeer na een lange blessure nog weinig laat zien van de oude Semedo. Zo zijn er nog meer namen te bedenken die langzaam wel eens plaats mogen maken maar het is aan trainer Ultee of hij hier iets mee gaat doen. Behalve Roel Janssen die al langer geblesseerd is beschikt de trainer in elk geval over een fitte selectie. Het is nu aan de spelers om karakter te tonen.

Vermoedelijke opstelling: van Osch, Tirpan, Angha, Siovas, Cox, Duarte, Flemming, Rienstra, Noslin, Benschop en Seuntjens.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter vd Eijk en voor de mensen die niet afreizen naar Utrecht is het duel live te volgen op ESPN2.

Geef een reactie