Preview Fortuna Sittard- Willem 2

Zaterdag 5 december om 18.45 wordt in ons eigen Fortuna stadion afgetrapt tegen Willem 2. Twee ploegen die momenteel personele problemen hebben en ook geen al te beste start hebben gemaakt in de Eredivisie. Een wedstrijd die in het verleden diverse malen voor spektakel zorgde en ook dit seizoen weer alle kanten op kan. Hopelijk voor ons nu eindelijk een keer de juiste kant.

Willem 2
Waar de ploeg uit Tilburg vorig seizoen de verrassing van het seizoen bleek en zich zelfs (wegens vroegtijdig stopzetten van de competitie) plaatste voor Europees voetbal vergaat het ze dit seizoen tot nu toe minder goed. Met 5 punten meer dan Fortuna bevinden zij zich momenteel op een teleurstellende 14e plek. 2x winst en 2 gelijke spelen zorgden voor het puntenaantal dat momenteel op de ranglijst staat. Voor het duel tegen Fortuna mist Willem 2 op dit moment maar liefst 6 spelers waaronder Sebastian Holmén, oud Fortunees Dries Saddiki, Miquel Nelom en Vincent Schippers. Waar de Tilburgers nog diverse opties hebben om dit op te vangen wordt het toch even puzzelen voor coach Adrie Koster omdat nog niet iedereen die als optie beschikbaar is heeft weten te overtuigen. Een speler die zeker de reis mee naar Sittard gaat maken is Wriedt. Adrie Koster verwacht geen eenvoudige wedstrijd in Sittard omdat hij de tegenstander toch diverse keren goed voetbal heeft zien spelen maar gaat uiteraard voor winst.

Fortuna Sittard
Deze week werd officieel bekend dat Sjors Ultee definitief het stokje van Kevin Hofland gaat overnemen, niet echt verrassend nieuws want de meeste mensen zagen dit wel aankomen. Waar vorige week lange tijd de 0-0 werd vastgehouden ging het in het laatste kwartier toch weer mis waardoor Fortuna nog altijd onderaan de ranglijst bungelt, op dit moment 1 plek gestegen omdat het doelsaldo van FC Emmen net iets slechter is maar dit kan vanavond ook weer anders zijn. Daarnaast kampt ook Fortuna, in tegenstelling tot vorige week, met een aardig lijstje afwezigen. Zoals bekend zijn Jorrit Smeets, Jach, Moutoussamy, Wehking en El Ablak positief getest op corona waardoor zij sowieso ontbreken. Daar komt nog bij dat ook Mats Seuntjens vandaag de training vroegtijdig heeft verlaten wegens naar alle waarschijnlijk een spierblessure, zijn afwezigheid is afhankelijk van hoe ernstig deze blessure is. Qua basis heeft deze afwezigheid nog niet de grootste impact omdat enkel Smeets en indien afwezig Seuntjens basisspelers zijn maar het beperkt wel de wisselmogelijkheden aanzienlijk. Op moment van schrijven zijn de laatste testuitslagen nog niet binnen dus we kunnen alleen maar hopen dat er niet nog meer namen aan het lijstje afwezigen worden toegevoegd. Ben Rienstra is de enige Fortunees die een verleden heeft bij de ploeg uit Tilburg.
Over de opstelling is momenteel geen zinnig woord te zeggen omdat niet duidelijk is wie aanwezig zal zijn.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Blom en is live te zien op Fox Sports 2.

Geef een reactie