Fortuna pakt in te spannende wedstrijd de volle winst: 3-2

Op pakjesavond kloppen er vooral veel kinderharten sneller in Nederland. Dit jaar voelden ook de Fortuna Sittard supporters wat meer spanning. De Sittardenaren konden na vele top 8 ploegen gehad te hebben eindelijk spelen tegen een gelijkwaardige tegenstander. Dat ging onder aan de streep goed!  3-2 na een te spannende pot

Na zeven nederlagen en drie gelijke spelen wist Fortuna Sittard onder de ‘nieuwe’ hoofdcoach Sjors Ultee voor het eerst dit seizoen de volle buit binnen te halen. In eigen stadion werd Willem II met 3-2 opzijgezet. De 33-jarige Ultee was vorig seizoen op papier al de hoofdtrainer in Sittard, omdat zijn assistent Kevin Hofland niet over de vereiste papieren beschikte. Nadat Hofland was geslaagd voor zijn examen ‘coach betaald voetbal’ werden de rollen omgedraaid, maar veel profijt had Fortuna daar niet van. Vorige maand werd Hofland ontslagen, waarna Ultee weer tot hoofdtrainer werd benoemd.

De wedstrijd begon met top vuurwerk, de fans van Fortuna hadden eens flink uitgepakt. Het werkte, want Fortuna opende met evenveel vuurwerk en passie. Het leidde tot een enorme kans voor Polter die tot ieders verbazing er helemaal niets mee deed. Fortuna pakte vlak daarna echter wel door. Lisandro Semedo tikte na een prachtige pass van Cox van kortbij de 1-0 binnen, Sebastian Polter maakte vanaf de stip de 2-0 nadat hij door Jan-Arie van der Heijden was vastgehouden en Zian Flemming schoot via de rug van Jordan Peters de 3-0 binnen. Een heerlijke ruststand. Ongekend!

De tweede helft leek een copy van de eerste te worden. Een onmachtig Willem II dat op inzet -en veel schoppen- probeerde de wedstrijd te kantelen en een Fortuna Sittard dat rustig wachtte op de mogelijkheden.  Kevin Blom wees een paar minuten na de theepauze al naar de strafschopstip. Na ingrijpen van de VAR draaide hij het besluit echter weer terug, de bal was voor er een overtreding werd gemaakt nog niet in het spel geweest. Zoiets zie je ook alleen maar bij Fortuna.

En dus bleef de hoop op een bizarre comeback bij de Brabanders levend, zeker na de treffer van Vangelis Pavlidis.  Fortuna viel te veel terug op de verdedigende stellingen en kwam er eigenlijk niet lekker meer uit. Toen Jan-Arie van der Heijden drie minuten voor tijd de 3-2 scoorde, was het warempel nog ff bibberen en beven ook, maar toen Pol Llonch zijn tweede gele kaart kreeg en dus Willem II met tien man verder moest viel het uiteindelijk wel weer mee en trok Fortuna Sittard de overwinning over de streep.

Een erg belangrijke overwinning, want het biedt iets van perspectief en hoop voor de komende wedstrijden tegen tegenstanders waar je punten van zou kunnen en zelfs moeten pakken.

Geef een reactie