Preview Heracles Almelo- Fortuna Sittard

Terug bij af was een veelgelezen reactie op social media nav de laatste duels die ons geliefde Fortuna speelde, of dat zo is moet nog blijken maar een ding dat helaas wel terug bij af is, is dat we noodgedwongen onze club moeten volgen via de tv en dat de stadions wederom leeg zijn voorlopig. Iets waar niemand blij mee zal zijn maar het neemt niet weg dat er aanstaande zaterdag, 20 november om 21.00 uur, wederom een belangrijk duel op het programma staat voor Fortuna: uit naar Almelo. Gaan er punten mee terug naar Sittard of volgt er wederom een deceptie?

Heracles Almelo
Wanneer je op dit moment de naam Heracles Almelo intypt verschijnen er met name berichten over Rai Vloet. Iedereen die het nieuws volgt weet wat er speelt dus het is niet noodzakelijk daar verder aandacht aan te schenken behalve dat het een vreselijke situatie is. Wat hierdoor wel duidelijk is, is dat hij zeker niet aanwezig zal zijn bij het duel tegen Fortuna aanstaande zaterdag. Ditzelfde geldt voor Giacomo Quagliata die geschorst is en er staat een vraagteken achter de naam Sven Sonnenberg. Heracles staat op dit moment op een 13e plek met 11 punten, slechts 2 punten meer dan Fortuna. Trainer Frank Wormuth spreekt van een moeilijke situatie maar een belangrijk duel waarin 3 punten gepakt moeten worden. Hij acht hun kansen positief omdat Heracles sowieso thuis speelt ook al is er geen echt thuisvoordeel in een leeg stadion. Fortuna moet vechten voor de punten en zit niet in een beste flow aldus Wormuth die van mening is dat Heracles vooral zijn eigen spel moet spelen en niet zozeer moet kijken naar de tegenstander.

Fortuna Sittard
Fortuna bevindt zich momenteel op de 17e plek op de ranglijst met 9 punten, een directe degradatieplek dus een plek om heel snel van weg te willen komen. Positief aan de interlandbreak is dat de ziekenboeg van Fortuna aanzienlijk leger is dan tijdens het vorige thuisduel tegen PSV. Mickaël Tirpan en Roel Janssen zijn beide weer inzetbaar waardoor het voor trainer Ultee wat gemakkelijker zal worden om keuzes te maken. Daarnaast werd vandaag Andreas Samaris, een verdedigende middenvelder met zeer ruime ervaring op hoog niveau, toegevoegd aan de selectie en hij is speelgerechtigd dus naar verwachting neemt hij plaats op de bank. Ultee is blij met de extra mogelijkheden tegen Heracles maar verwacht evengoed een zwaar duel omdat de tegenstander speelt met een duidelijk plan en met name voorin sterk is, iets wat aan Fortuna zijde nog grotendeels ontbreekt. Lisandro Semedo is de enige die momenteel nog ontbreekt maar ook hij traint weer mee en is nu echt langzaam op weg terug.

Vermoedelijke opstelling: van Osch, Tirpan, Angha, Janssen/ Pinto, Cox, Tekie, Rienstra, Seuntjens, Ferati, Flemming, Duarte/ Noslin

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Makkelie en is live te zien op ESPN2.

Geef een reactie