Preview Jong PSV – Fortuna Sittard

Aanstaande maandag, voetbaldag bij uitstek……….spelen we eindelijk weer. In Eindhoven, en deze keer op het veld van FC Eindhoven, en niet in een leeg Eredivisie stadion, ontvangt jong PSV ons. Hoe deze en gene denken over het toevoegen van deze jong elftallen weten we wel en toch wil ik persoonlijk nog even benadrukken dat dit een toevoeging is die op niks slaat.

Aan het einde van de week, waarbij Fortuna toch weer her en der in beeld was (voorbeschouwing op L1 en trainer van Vossen mocht zijn tevredenheid benadrukken bij Maurice Graef op TVL…), probeer ik dan een voorbeschouwing te schrijven over de aanstaande wedstrijd. Uitgangspunt, ik heb geen idee meer, we staan laatste en we voetballen dramatisch slecht (op die ene wedstrijd tegen Volendam na dan). Wellicht staan we achteraf weer met lege handen en moeten we weer tevreden zijn omdat dat bij het proces hoort………lichtpuntjes zullen er wellicht meer dan genoeg zijn in Eindhoven.

Gezelligheid troef in september 2013

Afgelopen seizoen was ik er bij in het Philips stadion, waar 700 ?? man in totaal aanwezig waren en wij, zonder verrekijker, getuige waren van een wedstrijd die beter niet gespeeld had kunnen worden. De wedstrijd eindigde zoals hij begon, de huiskamervraag resteert dan ….wie scoorde er ?

Dan dit seizoen, de jonge gloeilampjes spelen, zoals dat van de KNVB mag, ook regelmatig in een wisselende samenstelliing, dus is er geen beginnen aan om een opstelling te voorspellen. Het enige wat ik zeker weet, is dat hun keeper Bertrams heet, maar dan is het af te wachten wie van de twee broers er uiteindelijk instaat. Verdediger Loof ontving onlangs een rode kaart en is dus wel geschorst. Ook groot talent van weleer Zakkaria Bakkali doet niet mee, daar hij onlnags werd uitgeroepen tot persona non grata in Eindhoven en volgens hoofd jeugdopleiding Art Langeler alleen nog mee kon doen als er tien anderen zouden omvallen. Over een duidelijke boodschap gesproken.

Trainer Darije Kalezic zal echter vertrouwen hebben in een goede afloop, want in de laatst gespeelde wedstrijd hield jong PSV toch onze koempels uit die grensregio knap op 1-1. Natuurlijk een gegeven dat we niet mogen vergeten te melden. Met inmiddels 11 punten staat jong PSV op een mooie middenmoterpositie, daar waar wij graag ons eigen Fortuna graag hadden gezien. Meest bekende naam is denkelijk JÜrgen Dircks, assistent trainer bij jong PSV. In het verleden speelde hij een aantal seizoenen in de Baandert en was samen met o.a. Robert Roest een vaste waarde achterin.

​Dan ons eigen Fortuna Sittard. Na de zoveelste nederlaag en wederom niet gescoord hebbende in een thuiswedstrijd is de roep om verandering sterker aan het worden. Echter is men binnen Fortuna, hoe verbazingwekkend ook, tevreden met het huidige spel en met de weg die men bewandelt. Na de winst van RKC van gisteren staan we inmiddels laatste !!! en is er geen noodklok meer, want die hebben we al afgepakt nadat het inmiddels kwart over twaalf is. Plek 20 is een plek die we MOETEN verlaten, hoe dan ook, want dit is een nagel aan onze doodskist als het zo doorgaat.

Met een geschorste Fatih Turan en een wellicht geblesseerde Roel Janssen (morgen, zondag, wordt de knoop doorgehakt) zijn de verdedigende alternatieven wederom matig en heeft het als prettige bijwerking, dat wellicht Sjoerd Linssen nu eens zijn kunsten mag vertonen. De uit eigen jeugd afkomstige Sjoerd wacht nog steeds op zijn eerste basisplaats dit seizoen en verdient deze zo langzamerhand wel, na een paar aardige wedstrijden bij jong Fortuna. Opmerkelijk was wel dat de club de afgelopen twee weken heeft getraind op een ander systeem. Hoe de opstelling van Fortuna gaat uitzien is afhankelijk van de blessure die Roel Janssen heeft en zal wellicht als volgt zijn : Kaya – ter Borgh – Janssen – Linssen – Kis – Voorn – Briels – Pappot – Vlug – Waalkens – de Groot.

Op de reservebank wellicht maandag, wederom naast topscorer Seku Conneh, de pijlsnelle Jordi Bauer, die na veel blessureleed de laatste tijd sterk meetraint bij het eerste elftal. Ik ga geen voorspelling meer afgeven en hoop er maar het beste van, en het beste, ja dat is gewoon een winstpartij. Maar dat is meer hoop dan realiteitsbesef.

Scheidsrechter Berben zal de wedstrijd in gang zetten om 20.00. Fortuna wordt ter plekke gesteund door ruim 100 supporters in het uitvak en ook de nodige aanhangers elders.

Fortuna SC, Harald