Preview: sc Heerenveen – Fortuna Sittard

Zaterdag 31 augustus staat de tweede awayday van 2019/2020 gepland. Na een weekje rust mag de ploeg van Sjors Ultee dit weekend de drie uur durende reis naar Heerenveen afleggen. Met nog slechts één punt op zak, wordt de zin in overwinningen steeds groter. Wat zijn de kansen van Fortuna en sc Heerenveen?

sc Heerenveen

De Friezen hebben nog geen reden om zich zorgen te maken. Heerenveen begon met een 4-0 overwinning uit bij Heracles, en kende daarmee een droomstart van het seizoen. Daarna speelde het nog twee keer gelijk, en werd er bij FC Emmen uit verloren. Met 5 punten bezet de ploeg van Johnny Jansen de tiende plaats in het klassement.

Vooralsnog viel er echter weinig te juichen in het Abe Lenstra Stadion. Heerenveen heeft thuis nog geen overwinning geboekt, en het is niet te hopen dat dit tegen Fortuna wel gebeurt. Scoren doen de Friezen al twee weken niet meer, laten we dat vooral zo houden!

Fortuna Sittard

Waar in Heerenveen de transfers achter de rug lijken, draait in Sittard de transfermolen nog op volle toeren. De selectie van Sjors Ultee moet op 2 september om 23:59 stipt rond zijn. Sinds de thuiswedstrijd tegen Willem II zijn Swansea-talent Cian Harries en Martin Angha nog bij de selectie gevoegd. Alex Carbonell heeft een lichte blessure opgelopen, en zal waarschijnlijk nog niet meedoen zaterdag.

De opstelling van Fortuna Sittard ziet een naar verwachting anders uit dan de eerste drie wedstrijden. De kans dat Alex Carbonell niet kan spelen, is aanwezig. Dan kan Felix Passlack doorschuiven naar het middenveld, en Branislav Ninaj zijn rechtsback positie overnemen. Dan blijft er voor Martin Angha (als hij speelt) en plekje centraal achterin over. Ook Clint Essers kan Passlack vervangen, waarna Ninaj en Angha het centrale duo kunnen vormen.

Nog even wat handige informatie:

Aftrap: 18:30

Scheidsrechter: Van de Graaf

Vertrektijd bus: 14:15, voorzijde Fortuna Sittard Stadion

Omwisselen (auto): Bij het uitvak, parkeerplaats P5A

Aantal verkochte uitkaarten: 280

Geef een reactie