Preview Sparta Rotterdam- Fortuna Sittard

Zaterdag 29 oktober om 18.45 uur staat weer een uitduel in Rotterdam op het programma voor Fortuna, ditmaal is de tegenstander Sparta.
Sparta en Fortuna zitten beide in een goede flow en zijn in het verleden meermaals gewaagd aan elkaar gebleken.

Gaat het sfeervolle uitverkochte Kasteel ervoor zorgen dat de punten in Rotterdam blijven of kan Fortuna een einde maken aan de reeks thuisoverwinningen van Sparta?

Sparta Rotterdam
Sparta is tot nu toe bezig aan een goed seizoen, met name in eigen huis zijn ze lastig te verslaan. Uit verloopt het wat moeizamer maar de Spartanen hopen op hun eigen Kasteel in een uitverkocht huis de 4e thuisoverwinning op rij te behalen. De Rotterdammers starten aan het duel op een nette 6e plek met 17 punten. Oud Fortuna speler Mica Pinto, die inmiddels 3 jaar voor Sparta speelt kijkt uit naar een voor hem speciaal duel, Hij geeft aan Julio Velazquez te kennen omdat hij eerder met hem heeft samengewerkt in Portugal en hij verwacht dan ook een lastig duel tegen zijn oude ploeg omdat hij de manier van spelen kent maar Sparta is voorbereid. Naast Omar Rekik en Younes Namli ontbreekt ook smaakmaker Jonathan de Guzman in het duel tegen Fortuna, allen zijn geblesseerd.

Fortuna Sittard
Net als de tegenstander van deze speelronde is Fortuna sinds de komst van Julio Velazquez ook bezig aan een goede reeks, er werd al 6 wedstrijden niet meer verloren (3x gelijk en 3x winst) dus net als Sparta zal ook Fortuna zijn uiterste best doen om de goede reeks een vervolg te geven. Trainer Velazquez spreekt van goede ploeg en een tegenstander die met name in eigen huis lastig te verslaan is. Deroy Duarte heeft de groepstraining hervat maar het duel met Sparta komt te vroeg, ook Vasilios Sourlis ontbreekt wegens een blessure en Dogan Erdogan is wederom een vraagteken omdat hij nog last heeft van de rugklachten die hij eerder ook al had. Dimitrios Siovas is daarentegen voldoende hersteld van zijn nekblessure en sluit weer aan, of hij aan de aftrap zal verschijnen moet blijken gezien zijn vervanger Ximo Navarro het prima heeft overgenomen.

Vermoedelijke opstelling: Pandur, Pinto, Navarro, Guth, Cox, Özyakup, Erdogan/ Ferati, Embaló, Seuntjens, Córdoba en Yilmaz.

Het duel in het Kasteel staat onder leiding van Serdar Gözübüyük die vanuit Zeist ondersteuning krijgt van Martin van den Kerkhof. Voor de supporters die niet afreizen naar Rotterdam is het duel live te zien op ESPN.

Geef een reactie