Superweek: FC Eindhoven – Fortuna Sittard = 0-3

Schorsingen en blessures horen in deze (eind)fase van de competitie erbij. Aan Sittardse zijde miste trainer Wil Boessen aanvoerder Yoann de Boer (schouder), routinier Fernando Ricksen (hernia) en één van de positieve verrassingen van het seizoen; Roel Janssen (geschorst).

Turan – Dreesen – Vets – Schroyen

Voorn – Briels – Kruijsen

Khalouta – Rajcomar – Diaz

Reservespelers: Voss, Sekour, Linssen, Gulpen, Nepomuceno, NKoyi,  Mannes

De Belgische scheidsrechter Bart Vertenten floot om 20.00 uur op zijn fluit en de wedstrijd in de Jupiler League officieel begonnen. FC Eindhoven met het eerste balcontact in het Jan Louwers stadion. De eerste kans van de wedstrijd was echter voor Fortuna Sittard. Prince Rajcomar schoot in de 3 de minuut van de wedstrijd 2 meter over het doel nadat Kevin Diaz eerder de knuisten testte van FC Eindhoven doelman Brahim Zaari.

Ook de 2 de kans van de wedstrijd voor de Limburgsers. Het afstandschot van Prince Rajcomar na 15 minuten werd met moeite gepareerd door de Eindhovense verdediging. Na een kwart van de wedstrijd, met een uitstekende sfeer in het uitvak, echter nog altijd de 0-0 op het scorebord.

De wedstrijd die moeilijk op gang kwam kende binnen het half uur dan toch de openingtreffer. De 3 de kans voor Prince Rajcomar bleek de 0-1 van de wedstrijd. Het Fortuna Sittard doelpunt echter op naam van de oplettende Timothy Dreesen die de bal over de lijn wist te werken. Het 1 ste doelpunt dit seizoen van de centrale verdediger van Fortuna Sittard die bezig is aan een geweldig seizoen en voldoende voor de bepaling van de ruststand in een verder gezapige wedstrijd.

In de rust tijd om eens de andere scores op de Nederlandse velden te bestuderen. Directe concurrenten GA Eagles, Helmond Sport, SC Cambuur, de Graafschap en SC Veendam op achterstand en dus volop kansen voor Fortuna Sittard om goede zaken te doen deze vrijdagavond.

Het was echter FC Eindhoven die beter uit de startblokken kwam. Fortuna Sittard doelman Ferhat Kaya moet na 55 minuten spelen voor het eerst handelend optreden na een inzet van Gianluca Maria. Onze verdediging – toch de minst gepasseerde verdediging van de Jupiler League- oogde deze fase niet top: kleine foutjes, teveel balverlies. Reden voor trainer Wil Boessen om spits Patrick N’Koyi bij zich te roepen en na een uur spelen de wissel: Aziz Khalouta eruit, Patrick N’Koyi erin.

Met een half uur te spelen dus een tactische wissel. Met Patrick N’Koyi de 2 de ex-FC Eindhoven speler op het veld. Kevin Diaz, die vandaag aankondigde bezig te zijn aan zijn laatste seizoen bij Fortuna Sittard- uiteraard de 1 ste . Aan FC Eindhoven zijde Sjors Paridaans met een voormalig werkgever verleden.

Met nog 20 minuten te spelen de 2 de wissel van trainer Wil Boessen. De lichtgeblesseerde Jordie Briels eruit, de snelle Gevaro Nepomuceno erin en dus het teken voor Fortuna Sittard om de wedstrijd uit te spelen, te counteren.

De counter kwam in de 80ste minuut. De 2de ‘assist’ van Prince Rajcomar bezorgde invaller Gevaro Nepomuceno een niet te missen mogelijkheid. De voormalig aanvaller van FC Den Bosch met zijn 2de doelpunt van het seizoen bracht de definitieve beslissing in een matig duel. In Sittard-Geleen zal het iedereen worst zijn. Fortuna Sittard pakt in de zeer belangrijke eindfase van de competitie in één week tijd 6 punten en weet zich inmiddels weer ‘verzekerd’ van een play-offs positie. Voor FC Eindhoven gaat het seizoen 2012-2013 uit als een nachtkaars.

De blauw-witten zagen in de 88ste minuut ook nog de 0-3 op het scorebord verschijnen. Invaller Patrick N’Koyi doeltreffend!

Volgende week speelt Fortuna Sittard een zeer belangrijke thuiswedstrijd. Een regelrecht 6 punten duel. Op vrijdag 15 maart 2013 spelen we tegen FC Den Bosch. Reserve aanvoerder Ramon Voorn ontving tegen FC Eindhoven zijn 5 de gele kaart van het seizoen en is dus geschorst.

Uw MVP stem kunt u laten gelden door uw Top 5 van Fortuna Sittard spelers te mailen naar fortunahome@hotmail.com o.v.v. MVP 12-13 Eindhoven – FSC. Voor een bijgewerkte Top 100 allertijden klikt u hier .

Het webmasterteam van FortunaHome wenst u een prettig weekend.

Bron: FH, Home of True Support, foto’s: Janko Knops