Even voorstellen: Simone Heijnen en RCL uit

Simone Heijnen in actie tegen Prinses Irene

Mijn naam is Simone Heijnen, en ik ben afgelopen week 26 jaar geworden. Ik woon in Maastricht en studeer hier geneeskunde aan de universiteit. Momenteel zit ik in mijn laatste jaar en loop ik stage in het Orbis Medisch Centrum in Sittard. Tegelijkertijd ben ik bezig met wetenschappelijk onderzoek en als het allemaal loopt zoals gepland studeer ik eind juli af en mag ik mijzelf dokter Heijnen noemen.
Op 4-jarige leeftijd ben ik samen met mijn broer begonnen met voetballen bij de jeugdcombinatie bvc’28/doenrade/jabeek. Toen ik in de C-jeugd terecht kwam heb ik de overstap gemaakt naar BSV Limburgia, waar ook Vera voetbalde. Hier heb ik een aantal leuke jaren meegemaakt. In de tussentijd heb ik ook enkele knvb teams doorlopen, zoals de regio, district en later het cluster (Zuid-Nederland). Op mijn 17e heb ik de overstap gemaakt naar een dames team, Almania in Sittard. Ook hier heb ik met veel plezier gespeeld en zijn we een aantal keer kampioen geworden en hebben we uiteindelijk de hoofdklasse behaald. Vanaf dit seizoen speel ik bij Fortuna Sittard en het is tot nu toe een mooie ervaring. Vooral elke week weer opnieuw de steun van de supporters, echt geweldig om mee te maken!
Dan de wedstrijd van vandaag, RCL-Fortuna Sittard.
Het was een regenachtige dag waardoor het gewone grasveld onbespeelbaar was geworden. Hierdoor moesten we uitwijken naar het kunstgras veld. Helaas was er geen tribune aanwezig voor onze meegereisde supporters en tevens geen dug-out waardoor de wissels 90 minuten in de regen hebben gezeten. Gelukkig hadden we paraplu’s (dankjewel Fabi en Glynis!).
De wedstrijd begon meteen rommelig, RCL zette veel druk en speelde agressief, maar toch zijn wij in staat om een aantal kansen te creëren. Dit resulteerde in een doelpunt in de 17e minuut van Liv. Helaas was deze voorsprong van korte duur, 8 minuten later scoorde RCL de gelijkmaker. Vlak voor rust was alleen Vera nog gevaarlijk met een vrije trap die de keepster van RCL maar net naast wist te tikken.
Na de rust ging het spel op en neer, er waren kansen van beide kanten maar zonder resultaat. Ook werd de sfeer op het veld grimmiger,  waarbij de scheidsrechter met name het voordeel gaf aan de thuis ploeg. RCL profiteerde hiervan en hield ons behoorlijk uit de wedstrijd.
Aan het einde van wedstrijd hadden wij nog een grote kans. Een schot van Liv raakte de onderkant van de lat, waarbij de bal achter de lijn leek te stuitten. Vanaf de zijlijn was dit echter moeilijk te beoordelen. De scheidsrechter besloot tot geen doelpunt, waardoor de wedstrijd eindigde in 1-1.
Concluderend moeten we deze wedstrijd snel vergeten en ons volledig richten op de wedstrijd van volgende week.
Bron: Simone Heijnen voor Fortunahome, foto’s: Janko Knops