Kaya

Turan – Vets – Janssen – Schroyen

Voorn – Briels – Kruijsen

Khalouta – Rajcomar – Diaz

Om 20.00 uur floot scheidsrechter Davy Otto op maandagavond voor het eerst op zijn fluitje. De leidsman zag dat thuisploeg Fortuna Sittard zeer fel aan het treffen met Almere City FC begon. Aanvaller Kevin Diaz kreeg amper na het beginsignaal de eerste kans van de wedstrijd.  Almere City doelman Dennis Gentenaar voorkwam echter een zeer vroege achterstand.

Uitstel van executie, zo bleek al snel want de 2 de kans van de wedstrijd was voor Prince Rajcomar. De donkere aanvaller van Fortuna Sittard speelde opvallend genoeg met ‘Rajcomar’ (ipv ‘Prince’) op zijn wedstrijdshirt en scoorde pardoes na 4 minuten spelen de 1-0.  Een mooie aanval vanaf de linkerzijde punterde de (voormalig) topschutter het leer in het doel. Pas de 2 de treffer van Prince Rajcomar dit seizoen, wel een hele belangrijke.

Fortuna Sittard leunde na deze vroeg openingstreffer terug en vertrouwde een dikke 20 minuten lang op haar solide verdediging. Fatih Turan en Joeri Schroyen bleven aan de vleugel moeiteloos overeind en Almere City FC kwam in de eerste helft niet verder dan een aantal afstandschoten die zonder enige moeite werden gepareerd door doelman Ferhat Kaya.

Almere City FC creëerde zich in de 1 ste helft één goede kans, bij de 2 de paal was Joeri Schroyen echter attent en kopt de gevaarlijke voorzet tot corner. Het teken voor Fortuna Sittard om na een half uur spelen toch weer eens wat gas te geven. Aziz Khalouta kreeg een goede kans op de 2-0. De voorzet van Joeri Schroyen bleek echter een paar centimeter te hoog om de bal binnen te koppen. Niet veel later was het Kevin Diaz met een fantastische volley die de handen op elkaar kreeg. De grootste kans van de wedstrijd (de 5 de kans voor Fortuna Sittard) was echter een schotkans binnen de 16meter voor Aziz Khalouta. Almere doelman Dennis Gentenaar echter een sta in de weg.

Ruststand 1-0.

In de rust bracht Almere City FC trainer Fred Grim aanvaller Rachid Browne. De aanvaller kreeg een dot van een mogelijkheid in de openingsfase van de 2 de helft maar Ferhat Kaya toonde waarom hij tot één van de beste keepers van de Jupiler League behoort. Fortuna Sittard opende echter slordig en de spirit leek heel even weg.

Het duurde tot een uur spelen voordat Ramon Voorn de wedstrijd voortijdig had kunnen beslissen. Een afstandschot van Joeri Schroyen en de poging tot een hakbal had de 2-0 kunnen zijn. Aziz Khalouat en Kevin Diaz tot tweemaal toe wisten in het vervolg van de wedstrijd niet te scoren. Omdat Almere City FC voetballend onmachtig bleek deze maandagavond bloedde de wedstrijd in de Jupiler League dan ook redelijk makkelijk dood.

Het veel sterkere Fortuna Sittard (kansenverhouding 9 versus 3) weet terecht te winnen tegen één van de zwakkere broeders uit het betaalde voetbal.

Waar aan Almere zijde ex-Fortunees Rowin van Zaanen nog enkele speelminuten kreeg, waren het aan Sittardse zijde Gevaro Nepomuceno en Patrick N’Koyi die ook een cap achter hun naam konden bijschrijven. De overwinning van Fortuna Sittard stuwt de Limburgse BVO naar een 10 de plek op de ranglijst. Plek 8 en dus play-offs (momenteel SC Veendam) is weer binnen bereik. Komend weekend speelt Fortuna Sittard een uitwedstrijd tegen FC Eindhoven, een nieuwe kans op een overwinning en 3 punten.

Stemmen voor onze MVP verkiezing kunt u via fortunahome@hotmail.com , voor een bijgewerkte Top 100 allertijden klikt u hier . In de loop van vandaag of morgen zal dit verslag aangevuld worden met veldfoto’s gemaakt door Janko Knops .

Goed gedaan mannen, op naar Eindhoven! Voor meer info over deze verplicht auto- buscombi verwijzen we u graag naar www.svnaoveure.nl

Bron: FH, Home of True Support!