Tour du ALS

Mijn naam is Lisette van Laar. Op 8 juni aanstaande beklim ik voor Stichting ALS, lopend de Mont Ventoux in Frankrijk.

Een van de hoofdredenen dat ik dit doe, is Fernando Ricksen. Sinds hij drieënhalf jaar geleden bij De Wereld Draait Door bekend maakte dat hij lijdt aan de dodelijke zenuw-spierziekte ALS, volg ik zijn strijd op de voet.

Van kleins af aan ben ik Fortuna-fan. Medio jaren negentig heb ik Fernando dan ook menig maal live mogen zien schitteren in De Baandert. Met diezelfde vechtlust sloot hij na nog drie mooie seizoenen in 2013 zijn carrière af bij Fortuna. Het nieuws over zijn slopende ziekte, in oktober van datzelfde jaar, kwam dan ook hard aan. De fantastische acties in de afgelopen jaren, met recentelijk nog het grote spandoek van Fernando in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch, tonen aan hoe de supporters hun geliefde clubheld steunen en met hem meeleven.

Over de oorzaak van ALS is nog maar weinig bekend en er bestaat nog geen geneesmiddel. Hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van drie tot vijf jaar na de eerste klachten – is er dus nog niet. Met mijn deelname aan Tour du ALS hoop ik nog meer bekendheid voor deze Stichting te krijgen en een mooi bedrag op te halen om het onderzoek naar deze ziekte te steunen.
Daarom zal er op 5 mei voorafgaand aan de laatste thuiswedstrijd van Fortuna Sittard tegen FC Volendam een collecte plaatsvinden bij het stadion. Ik hoop jullie daar te zien.

Meer info over Tour du ALS vind je op:

https://tourduals.nl

Mijn persoonlijke pagina bereik je via onderstaande link:

https://tourduals.nl/alle-deelnemers/lisettevanlaar/

Laten we samen strijden voor Fernando en tegen ALS, zoals Fernando jarenlang voor onze club heeft gestreden!